OXI KI AΛΛΑ XHMIKA ΣΤΟ ΣΟΥΣΑΚΙ ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ
• Μετατράπηκε σε βιομηχανική περιοχή επί Χούντας
• Οι κανόνες χρήσης γης έχουν κυριολεκτικά καταπατηθεί
• Τα αποτελέσματα των περιβαλλοντικών έλεγχων στις βιομηχανίες της περιοχής αγνούνται
• Βιομηχανική περιοχή ή Βιομηχανικό πάρκο δεν υπάρχει πουθενά στην ΠΕ Κορινθίας

Την πλήρη αντίθεσή με την σχεδιαζόμενη εγκατάσταση αποθήκης χημικών στο Σουσάκι Αγ. Θεοδώρων επανέλαβαν σε συνέντευξη Τύπου οι Οικολόγοι Πράσινοι Πελοποννήσου και η Οικολογική Συμπολιτεία του Μοριά, απαιτώντας να ανακληθεί η σχετική άδεια. Αυτή άλλωστε ήταν και η θέση και στο στάδιο των εισηγήσεων και στο στάδιο της ψηφοφορίας, στο περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου του περιφερειακού συμβούλου της Οικολογικής Συμπολιτεία του Μοριά κ. Λ. Μπούκλη.
Την ίδια θέση ο κ. Μπούκλης έχει τονίσει κατ’ επανάληψη στα τοπικά ΜΜΕ και στις Λαϊκές Συνέλευσεις των Αγ.Θεοδώρων.
Στην συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28/7/2011 στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου παρευρέθηκαν ο Γ. Τσιρώνης εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων, ο Ευ. Σπινθάκης συντονιστής της γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων Πελοποννήσου και ο Λ. Μπούκλης της Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά. Όπως τόνισαν αναλυτικά στη συνέντευξη:
1) Η περιοχή Σουσακίου μετατράπηκε σε βιομηχανική περιοχή επί Χούντας, την ίδια χρονική περίοδο που ανάλογες άδειες δόθηκαν στα Οινόφυτα Βοιωτίας και στην Μεσσάπια Ευβοίας.
2) Οι κανόνες χρήσης γης έχουν κυριολεκτικά καταπατηθεί, στην περιοχή αυτή. Π.χ. δεξιά της ΝΕΟ Αθηνών Κορίνθου στο ύψος του Σουσακίου υπάρχουν βιομηχανίες, ενώ οι χρήσεις γης δεν το προέβλεπαν.
3) Οι περιβαλλοντικοί έλεγχοι στις βιομηχανίες της περιοχής δεν ξέρουμε ποια αποτέλεσμα είχαν. Δεν ξέρουμε πότε και ποια πρόστιμα έχουν επιβληθεί.
4) Βιομηχανική περιοχή ή Βιομηχανικό πάρκο δεν υπάρχει πουθενά στην ΠΕ Κορινθίας. Αναρωτιόμαστε αν αυτό είναι τυχαίο. Η απουσία χρήσεων γης στην Ελλάδα είναι γνωστό ότι καλλιεργεί πελατειακές σχέσεις και προκαλεί ανυπέρβλητα προβλήματα και στην υγιή επιχειρηματικότητα αλλά και στους πολίτες. Ποιες είναι οι πρωτοβουλίες που έχουν λάβει τόσα χρόνια στην Κορινθία οι αρχές προς αυτή την κατεύθυνση;
5) Πρέπει να δημιουργηθεί ένα Πράσινο Παρατηρητήριο Σουσακίου, όπως στον Ασωπό που ήδη προχωρά με επιτυχία. Ο Δήμος Λουτρακίου Αγίων Θεοδώρων θέλει να στήσει ένα δίκτυο μετρητικών συσκευών αερίων ρύπων στην περιοχή και εμείς στηρίζουμε αυτή την πρωτοβουλία.
6) Ζητάμε διαφάνεια και παρουσία εκπροσώπων των κατοίκων και ανεξάρτητων επιστημόνων στους ελέγχους αυτούς, όπως και σε κάθε έλεγχο περιβαλλοντικό στην περιοχή. Η πρόσφατη απόφαση του ΥΠΕΚΑ για ελέγχους από σώμα ιδιωτών που θα πληρώνονται με παράβολο από τις βιομηχανίες, πρέπει επίσης να στηλιτευθεί.
7) Τηρούμε στάση αντικειμενικότητας και πολιτική ίσων αποστάσεων προς κάθε βιομηχανία της περιοχής, ανεξαρτήτως μεγέθους ή τοπικών συμφερόντων.
8) Σημειώνουμε τις ανακρίβειες του δημοσιεύματος της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ», (φύλλο 27/07/2011) όπου αναφέρεται χωρίς καμία διασταύρωση ότι ο κ. Μπούκλης, «σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων» (αλήθεια ποιών;), δεν έλαβε μέρος στην ψηφοφορία. Αυτό είναι αναληθές και αποδεικνύεται εύκολα και από τα πρακτικά και από τις τηλεοπτικές κάμερες.
9) Είμαστε και θα είμαστε δίπλα (και όχι μπροστά) στους πολίτες των Αγ. Θεοδώρων, χωρίς διάθεση οικειοποίησης των αγώνων και των αγωνιών τους.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Η θέση των Οικολόγων πράσινων για το Σουσάκι"