Η διάσημη ηθοποιός του Χόλιγουντ, Ρίτα Γουίλσον, σύζυγος του επίσης διάσημου ηθοποιού Τομ Χάνκς, έχει ελληνικές ρίζες και είναι... πομάκα στην καταγωγή (από τον πατέρα της).

Η Ρίτα Γουίλσον γεννήθηκε στις 26 Οκτωβρίου 1956 στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια (ΗΠΑ). Ο πατέρας της είναι πομάκος που γεννήθηκε στην Ελλάδα όμως έζησε στη Βουλγαρία. Η μητέρα της είναι ελληνικής καταγωγής βορειοηπειρώτισα.
Ο πατέρας της έχοντας ζήσει πριν στη Βουλγαρία και στην Τουρκία, όταν παντρεύτηκε αποφάσισε μαζί με τη γυναίκα του να μετακομίζουν στην Αμερική.
Οταν γεννήθηκε η Ρίτα, το όνομα της οικογένειάς της ήταν ακόμη Ιμπραχίμοφ και την ίδια της έδωσαν το όνομα Μαργκαρίτα. Βλέποντας η οικογένεια ότι ριζώνει πλέον σε μια νέα πατρίδα (τις ΗΠΑ) αποφάσισε να αλλάξει το οικογενειακό επίθετο. Έτσι διάλεξε ως επίθετο, το όνομα του δρόμου στο οποίο είχε το σπίτι της και έγινε οικογένεια...Γουίλσον και η μιρκή κόρη της από Μαργκαρίτα Ιμπραχίμοφ έγινε Ρίτα Γουίλσον.

Η Ρίτα Γουίλσον ακολούθησε μια λαμπρή πορεία ως ηθοποιός και το 1988 παντρεύτηκε τον Τομ Χανκς, διάσημο ηθοποιό του Χόλλυγουντ, με τον οποίο έχουν αποκτήσει 2 αγόρια.
Το ζευγάρι ζεί στο Χόλλυγουντ και εκτός από τον κινηματογράφο όπου έχει πάρει μέρος σε δεκάδες ταινίες ως ηθοποιός, η Ρίτα Γουίλσον έχει κάνει και θέατρο, ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε αλλους ρόλους και για τον ρόλο της Ρόξι, στο μιούσικαλ 'Σικάγο” που ανέβηκε για χρόνια στο Μπρόντγουει.

Έχει κάνει επίσης κινηματογραφικές παραγωγές, μία εκ των οποίων είναι και η πολύ γνωστή ταινία “My, Big, Fat Greek Wedding ” με τη Νία Βαρντάλος.
Η Ρίτα Γουίλσον δηλώνει ελληνίδα και είναι ενεργό μέλος της Ορθόδοξης Εκκλησίας των ΗΠΑ
Αντιδράσεις: 
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Πομάκα στην καταγωγή η διάσημη ηθοποιός Ρίτα Γουίλσον"