Για ακόμα μια χρονιά ο Ν. Ο. Κιάτου συμμετείχε στη Διεθνή Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Ιονίου, που διοργάνωσε φέτος ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών, από 01/08/11 εως κ 07/08/11. Οι συμμετοχές ήταν το σκάφος ΜΑΝΙΑ, με κυβερνήτη τον Φάνη Κανώλη και το σκάφος DESIRE, με κυβερνήτη τον Νίκο Γαλανάκη .

Η 1η ιστιοδρομία ξεκίνησε την Δευτέρα 1/8 από την Πάτρα με προορισμό την Κυλλήνη. Τα 75 σκάφη που βρέθηκαν στην γραμμή εκκίνησης ταξίδεψαν στο μεγαλύτερο μέρος όρτσα, μέχρι να περάσουν το ακρωτήριο Πάππας και να βγουν απ τον Πατραϊκό στο Ιόνιο. Στη συνέχεια η πλεύση ήταν πλαγιοδρομία – δευτερόπρυμα μέχρι τον τερματισμό, όπου τα σκάφη έφτασαν με μπαλονια το βράδυ. Η επόμενη μέρα ήταν ελεύθερη και ευκαιρία για ανάπαυλα και μικροεπισκευές στα σκάφη.

Η 2η ιστιοδρομία ξεκίνησε την Τετάρτη 3/8 από Κυλλήνη για Ιθάκη με όρτσα και ικανοποιητικό άνεμο, που όμως από το απόγευμα και μετά εξασθένησε μέχρι άπνοιας, με αποτέλεσμα πολλά σκάφη να βγουν εκτός χρόνου. Το φιλόξενο λιμάνι της Ιθάκης ωστόσο αποζημίωσε με το παραπάνω, με καλό φαγητό και βόλτες στο γραφικό Βαθύ.

Μετά από άλλη μια μέρα ανάπαυσης, την Παρασκεύη 5/8 ξεκίνησε η 3η ιστιοδρομία με προορισμό το Μεγανήσι, με αέρα εντάσεως περίπου 4-5 bf. Η πλεύση ήταν κλειστή πλαγιοδρομία και εξελίχθηκε γρήγορα και με υψηλές ταχύτητες, ιδιαίτερα για τα μεγάλα σκάφη. Μετά το νότιο άκρο του Μεγανησίου η πλεύση γύρισε σε πλαγιοδρομία και τα σκάφη τερματίσαν με μπαλόνια.

Η τελευταία ιστιοδρομία την Κυριακή 7/8 ήταν διαδρομή «όρτσα-πρύμα» στο Μεγανήσι. Μια καθαρά τεχνική κούρσα με αρκετούς ελιγμούς και έντονο συναγωνισμό, που ξεχώρισαν τα καλά προπονημένα πληρώματα.

Οι συνολικές εντυπώσεις που έμειναν στους αθλητές ήταν άριστες καθώς έτρεξαν διπλά σε πολύ έμπειρα πληρώματα και στάθηκαν αρκετά καλά, ενω οι ενδιάμεσες μέρες εκτός από ξεκούραση έδωσαν την ευκαιρία για εξορμήσεις στις παραλίες και τους κολπίσκους των νησιών. Η άψογη διοργάνωση τόσο στην θάλασσα όσο και στην στεριά και η άριστη φιλοξενία , από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πατρών και τους συνδιοργανωτές ομίλους, έκανε όλους τους ιστιοπλόους να ανανεώσουν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά.

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Ο Ν. Ο. Κιάτου και φέτος στο Ράλλυ Ιονίου"