Πρώτα τεμπέληδες, τώρα... ευτυχισμένοι!

24.8.11 Αναρτήθηκε από diogenis

Τη δεύτερη θέση στον κατάλογο με τους ευτυχέστερους πολίτες της Ευρώπης καταλαμβάνουν οι Έλληνες, παρά την οικονομική κρίση, όπως καταδεικνύουν τα αποτελέσματα έρευνας της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης "Foundation for Future Studies", με έδρα το Αμβούργο της Γερμανίας.


Ευτυχέστεροι όλων των πολιτών από 13 χώρες της Ευρώπης (Δανία, Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελβετία, Ισπανία, Αυστρία, Τουρκία, Γερμανία, Πολωνία και Ρωσία) δηλώνουν οι Δανοί, σε ποσοστό 96% και ακολουθούν οι Έλληνες με ποσοστό 80%, οι Ιταλοί με 79%, οι Γάλλοι με 77%, οι Ολλανδοί και οι Βρετανοί με 72%, οι Ελβετοί με 71%, οι Ισπανοί με 68%, οι Αυστριακοί με 63%.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως, στην 11η θέση, με ποσοστό 61% -μία θέση κάτω από τους Τούρκους, με το ίδιο ποσοστό- είναι οι πολίτες της εύρωστης οικονομικά Γερμανίας, που, όπως σχολιάζουν οι ερευνητές της οργάνωσης, αποδεικνύουν κατ' αυτόν τον τρόπο το χαρακτηρισμό "απαισιόδοξοι", που τους αποδίδεται.

Τις δύο τελευταίες θέσεις του καταλόγου καταλαμβάνουν οι Πολωνοί, με ποσοστό 50% και οι Ρώσοι, που, 20 χρόνια μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, εμφανίζονται ικανοποιημένοι μόνο σε ποσοστό 37%.

Συνολικά, η έρευνα καταδεικνύει ότι το 1/3 των Ευρωπαίων είναι ικανοποιημένοι με τη ζωή τους, παρά την οικονομική κρίση και τους εκπεφρασμένους φόβους για το μέλλον του ενιαίου νομίσματος.
http://www.protothema.gr/
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Πρώτα τεμπέληδες, τώρα... ευτυχισμένοι!"