Η αξιοποίηση των δυνατοτήτων της χώρας στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα αποτελέσει στο εξής κεντρική πολιτική της κυβέρνησης, είπε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. «Θα στηριζόμαστε στις δικές μας και όχι σε δάνειες δυνάμεις» δήλωσε ο πρωθυπουργός ο οποίος επισκέφθηκε το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, στο Πικέρμι.
Η αξιοποίηση των δυνατοτήτων της χώρας στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα αποτελέσει στο εξής κεντρική πολιτική της κυβέρνησης, είπε ο Γιώργος Παπανδρέου. «Θα στηριζόμαστε στις δικές μας και όχι σε δάνειες δυνάμεις» δήλωσε ο σήμερα πρωθυπουργός, ο οποίος επισκέφθηκε το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο Πικέρμι.


«Με τη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ανοίγονται προοπτικές εξαγωγών για την κατασκευαστική βιομηχανία σε τομείς, όπου η Ελλάδα πρωτοπορεί στην τεχνολογική καινοτομία» είπε ο κ. Παπανδρέου.

Πρόσθεσε ότι αυτή η προσπάθεια θα συμβάλλει, ώστε «σιγά-σιγά το σύνολο των νοικοκυριών στην χώρα μας να μπει σε προγράμματα συντήρησης και εξοικονόμησης ενέργειας σε συνεργασία με τη ΔΕΗ, τους δημόσιους αλλά και τους ιδιωτικούς φορείς».

Ανέφερε ότι αυτή η προοπτική θα ανοίξει, εκτός του περιορισμού της ενεργειακής σπατάλης, «νέες δουλειές για τη νέα γενιά» και κατέληξε λέγοντας ότι «είναι ένα φιλόδοξο πρόγραμμα το οποίο προχωράει στην πράξη και ταυτόχρονα εισάγει την χώρα μας σε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης».

Ο πρωθυπουργός προεδρεύει σύσκεψης στο ΚΑΠΕ για την «πράσινη» ανάπτυξη με έμφαση στις επενδύσεις για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Νωρίτερα ο κ. Παπανδρέου ξεναγήθηκε στα εργαστήρια του Κέντρου από τον πρόεδρό του Μάνθο Σανταμούρη. Μεγάλο μέρος της ξενάγησης αφιερώθηκε στο Εργαστήριο Μετρήσεων και Δομικών Υλικών και στο Εργαστήριο Φωτοβολταϊκών του ΚΑΠΕ.

Ο πρωθυπουργός στην επίσκεψή του συνοδευόταν από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον υφυπουργό Γιάννη Μανιάτη, καθώς και τον Τζέφρι Σακς, διευθυντή του Earth Institute του Πανεπιστημίου Columbia των ΗΠΑ και ειδικό σύμβουλο του πρώην ΓΓ του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, αλλά και του νυν ΓΓ του Οργανισμού Μπαν Κι Μουν για θέματα βιώσιμης ανάπτυξης.
Αντιδράσεις: 
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Στην πράσινη ενέργεια θα επικεντρωθεί το κυβερνητικό έργο"