Σοκαριστική η φωτογραφία του Steve Jobs που δημοσιεύει το αμερικανικό tmz.com στην οποία φαίνεται φανερά απίστευτα αδύναμος και εξασθενημένος.
Ο Steve Jobs παραιτήθηκε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του τεχνολογικού κολοσσού επισημαίνοντας σε επιστολή του ότι «έφτασε η ημέρα για να αποχωρήσω».


Τη θέση του μετά από απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας και πρόταση του ίδιου του Steve Jobs θα αναλάβει ο εκτελεστικός διευθυντής, Tim Cook.

Ο Steve Jobs μετέτρεψε την εταιρεία που ξεκίνησε σε ηλικία 21 ετών σε ηγέτη του κλάδου της τεχνολογίας, ενώ υπό την ηγεσία του η Apple έγινε η εταιρεία με τη δεύτερη μεγαλύτερη αξία στον κόσμο μετά την Exxon Mobil Corp.

Ο θρυλικός ηγέτης της Apple ήταν σε αναρρωτική άδεια από τις 17 Ιανουαρίου, ενώ το τελευταίο διάστημα είχαν επανέλθει στο προσκήνιο φήμες για την επανεμφάνιση προβλημάτων στην υγεία του. Ο ισχυρός άνδρας της Apple διαγνώστηκε με καρκίνο το 2004 και υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση ήπατος πριν από δύο χρόνια.

«Πάντα έλεγα ότι όταν έρθει η ημέρα που δεν θα μπορώ να ανταποκριθώ πλέον στα καθήκοντα μου και στις προσδοκίες που ακολουθούν τη θέση του CEO της Apple, θα είμαι ο πρώτος που θα σας το γνωστοποιήσω. Δυστυχώς, αυτή η ημέρα έφτασε», αναφέρει στην επιστολή του ο Jobs.

Η μετοχή της εταιρείας σημειώνει απώλειες άνω του 5% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές διολισθαίνοντας στα 357 δολ. μετά την ανακοίνωση για την αποχώρηση του Jobs.

«Θα τον θυμόμαστε, ίσως για τα επόμενα 100 χρόνια, σαν τον μεγαλύτερο τεχνολογικό ηγέτη της εποχής μας», δήλωσε ο Steve Wozniak, ο οποίος ίδρυσε μαζί με τον Jobs την Apple.

Ο Steve Jobs θα παραμείνει στην Apple από τη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου – θέση που δεν προϋπήρχε στην εταιρεία.

Ο Jobs είχε απομακρυνθεί από το Δ.Σ. το 1985 εν μέσω διαφωνιών για τη στρατηγική της εταιρείας. Κατά τη διάρκεια της απουσίας του ο Jobs ανέλαβε το κινηματογραφικό στούντιο Pixar, το οποίο αργότερα πούλησε στην Walt Disney Co. καθώς και την εταιρεία NeXT Software Inc., την οποία απέκτησε αργότερα η Apple για να επιστρέψει ο Jobs στην εταιρεία.

Κατά την επιστροφή του το 1997 η Apple είχε συσσωρεύσει ζημιές 1,86 δισ. δολ. μέσα σε δύο χρόνια. Όπως αργότερα θα δηλώσει, η εταιρεία απείχε 90 ημέρες από την πτώχευση.

Από τις 29 Ιουλίου του 1997, την ημέρα πριν η San Francisco Chronicle αναφέρει ότι ο Jobs θα αναλάβει προσωρινός CEO, ο τίτλος της εταιρείας έχει εκτοξευθεί σε ποσοστό 9.020%! Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου η αξία της εταιρείας από τα 2,06 δισ. δολ. αναρριχήθηκε στα 348,7 δισ. δολ.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Φωτογραφία- ΣΟΚ του Steve Jobs: Θύμα του καρκίνου ο βασιλιάς της τεχνολογίας"