Δραματικοί τόνοι από τον Βενιζέλο.''Ζούμε τη δυσκολότερη φάση στην Μεταπολεμική και όχι απλά Μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας''.Νέα έκκληση για ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ και ''Οι φήμες για πτώχευση στοχεύουν κατά του ευρώ''.
Σε σκοτσέζικο ντους, ψυχρολουσία για την ακρίβεια μας υπέβαλλε ο Ε.Βενιζέλος.
Και ενώ διέψευσε με όλη του τη δύναμη πως η χρεοκοπία είναι αναπόφευκτη, έριξε μία ατάκα-βόμβα που θα συζητιέται για μέρες,κατά την ομιλία του στη Συνέλευση της Ένωσης Επιμελητηρίων.


''Οι επόμενοι 2 μήνες είναι καθοριστικοί για την ΎΠΑΡΞΗ του τόπου'' είπε ο υπουργός Οικονομίας και πριν προλάβουμε να συνειδητοποιήσουμνε τη βαρύτητα αυτής της κουβέντας συμπλήρωσε με νόημα ''Ζούμε τη δυσκολότερη φάση στην ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΗ και όχι απλά την Μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας''.
Όσον αφορά στο όργιο φημών περί επικείμενης χρεοκοπίας ο Ε.Βενιζέλος τη διέψευσε με επιθετικό τρόπο:'' Οι φήμες περί πτώχευσης στοχεύουν το ευρώ, την καρδιά της ευρωζώνης.Όσοι νομίζουν πως η Ελλάδα είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος στο τέλος στρέφονται στρέφονται κατά του εαυτού τους''.

Ο Ε.Βενιζέλος έστειλε ίσως το πιο ξεκάθαρο από ποτέ μήνυμα-έκκληση για συναίνεση:''Πρέπει να σπάσουμε το τείχος των συμφερόντων που εμποδίζουν την πορεία της χώρας και να διαμορφώσουμε μία πολιτική, οικονομική και κοινωνική ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ''.
Ο υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε επίσης μείωση συντελεστών Φ.Π.Α και φόρων, όμως δεν σχολίασε για τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας.
Έδωσε όμως μία ακόμη εκπληκτική ατάκα :'' Αν δεν κάνουμε ΝΤΟΥ για πρωτογενές πλεόνασμα δεν θα καθησυχάσουμε εταίρους και αγορές''.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "''Πάμε για ντου!Σε 2 μήνες κρίνεται η ύπαρξη της Ελλάδας''"