Τι εισηγείται ο ΟΟΣΑ
Μαχαίρι σε διευθύνσεις και τμήματα υπουργείων και δημόσιων υπηρεσιών φέρνει η έκθεση του ΟΟΣΑ για την αναδιοργάνωση του Δημοσίου και δεν αποκλείεται να οδηγήσει στην εφεδρεία και υπαλλήλους του στενού δημόσιου τομέα.
Μείωση έως και 70% των τμημάτων, διευθύνσεων και γενικών διευθύνσεων περιλαμβάνεται στα σενάρια που επεξεργάζεται ο ΟΟΣΑ. Συγκεκριμένα, στο τραπέζι έχουν τεθεί τρία εναλλακτικά σενάρια με ποσοστά 30%, 50% και 70% για τη συγχώνευση και κατάργηση των δομών αυτών.


Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται σήμερα η εφημερίδα «Τα Νέα», γίνονται προσπάθειες να κλειδώσει στο τελικό κείμενο της έκθεσης το 50%, παρά το γεγονός ότι οι αρχικές εισηγήσεις του Οργανισμού ήταν για δραστικότερο περιορισμό.

Η τελική αναφορά που θα γίνεται έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς η έκθεση, η οποία αναμένεται να φτάσει στα χέρια του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δ.Ρέππα την ερχόμενη εβδομάδα, είναι δεσμευτική για την κυβέρνηση.
Οι αλλαγές θα προκαλέσουν ανατροπές για τους δημόσιους υπαλλήλους. Σε πρώτη φάση οι δημόσιοι υπάλληλοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με μαζικές μετακινήσεις, από δομές που θα συγχωνευθούν ή θα καταργηθούν, σε άλλους φορείς. Δεν αποκλείεται, το πλεονάζον προσωπικό των οργανισμών σε φορείς της Αυτοδιοίκησης, στις θέσεις συμβασιούχων που θα απομακρυνθούν το επόμενο διάστημα.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Συρρίκνωση 30% έως 70% σε δημόσιους οργανισμούς"