Μπορεί τη Δευτέρα που θα χτυπήσει το κουδούνι και θα ανοίξουν τα σχολεία δεκάδες χιλιάδες μαθητές να μην πάρουν τα βιβλία τους, αλλά η κυρία διαφημιζόμενη ως «συναίνεση», λέγε με υπουργό Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, ξόδεψε χιλιάδες ευρώ σε κάγκελα και πόρτες για να μετατρέψει το υπουργείο της σε μικρό «οχυρό».

Τις προκλητικές για τις εποχές δαπάνες της κυρίας Διαμαντοπούλου έφερε στο φως με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, προς την υπουργό Παιδείας, Διά βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρος Καράογλου.




Η κυρία Διαμαντοπούλου, η οποία τα... άκουσε προχθές από τον «πρωθυπουργεύοντα» κ. Βενιζέλο για τη συνέντευξη που έδωσε και ισχυριζόταν ότι υπάρχει ακραίο σενάριο περί περιστροφής στη δραχμή, σπατάλησε για δύο νέες συρόμενες πόρτες 14.740 ευρώ, για πρόσθετα κάγκελα ύψους 1,50 μέτρων 28.000 ευρώ και για τη φύλαξη του κτιρίου για τον μήνα Αύγουστο 18.796,30 ευρώ.

Δεν γνωρίζουμε αν ο φόβος από τις αντιδράσεις μαθητών, φοιτητών, δασκάλων, καθηγητών ανάγκασε την πάλαι ποτέ επίτροπο να ξεκινήσει τα... οχυρωματικά έργα στο υπουργείο της, αλλά σίγουρα προκαλεί εντύπωση η σπουδή σε αυτή την περίοδο να ξοδευτεί ένα... τσουβάλι ευρώ για να προστατευτεί -άραγε από ποιους;- η υπουργός Παιδείας.

Οπως επισημαίνει ο κ. Καράογλου στην ερώτησή του, «τη στιγμή που η σχολική χρονιά για το έτος 2011-2012 ξεκινά και βρίσκει τους μαθητές χωρίς βιβλία, αλλά και με τραγικά κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό, τη στιγμή που το υπουργείο προβλέπεται να δαπανήσει ακόμα μεγαλύτερα ποσά για την προμήθεια των φωτοτυπιών και των DVD (προφανώς και των κατάλληλων εξοπλισμών;), αλλά και το υψηλό κόστος της απευθείας προμήθειας του χαρτιού εκτύπωσης των βιβλίων, η αρμόδια υπουργός ασχολείται με την ασφάλεια - φύλαξη του υπουργείου της, ενώ έχει μετατρέψει τις κτιριακές εγκαταστάσεις του σε απόρθητο φρούριο».

Στη συνέχεια, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αποκαλύπτει ότι σύμφωνα με την ΑΔΑ: 4ΑΣΡ9-Ε9Κ το υπουργείο Παιδείας:

1. Χρειαζόταν δύο (2) νέες συρόμενες θύρες για την κεντρική του είσοδο και έτσι δαπάνησε 14.740 € (πλέον ΦΠΑ).

2. Στην ίδια απόφαση εγκρίθηκε δαπάνη ύψους 28.000 € (πλέον ΦΠΑ) για την προσθήκη κιγκλιδωμάτων (πρόσθετα κάγκελα) ύψους 1,50 μ. και συνολικού μήκους 150 μέτρων, στην ήδη υπάρχουσα περιμετρική ασφάλεια του υπουργείου.

3. Επίσης, σύμφωνα με την απόφαση της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου με ΑΔΑ: 4ΑΣ29-55Ν, έκριναν ως επιτακτική ανάγκη τη φύλαξη του κτιρίου του υπουργείου για τον μήνα Αύγουστο 2011 και επειδή -ως συνήθως- δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν τον ανοικτό διαγωνισμό, ανάθεσαν σε ιδιωτική εταιρία φύλαξης την ικανοποίηση της ανάγκης αυτής, έναντι του ποσού των 18.796,30 € (πλέον ΦΠΑ).


Πηγή : "Δ"
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Της Άννας το κάγκελο κοστίζει 61.536 ευρώ!"