Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορινθίων τη Τετάρτη 31/08/2011 και οι σημαντικότερες αποφάσεις που λήφθηκαν είναι οι παρακάτω:
• Ομόφωνα εκδόθηκε ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των κατοίκων των Αγίων Θεοδώρων σχετικά με την εγκατάσταση βιομηχανίας αποθήκευσης χημικών στην περιοχή Σουσακίου από την εταιρεία SOUSAKI LOGISTICS.
• 1.Δεν αποδέχεται τη χαραχθείσα διαδρομή κατασκευής του αγωγού Φυσικού Αερίου που διέρχεται τα διοικητικά όρια του Δήμου Κορινθίων, διότι θίγει σημαντικά τις ιδιοκτησίες κατοίκων των Εξαμιλίων, του Σολομού, του Σπαθοβουνίου και του Αγ. Βασιλείου (εντατικές καλλιέργειες, πλησίον οικισμών, κλπ)
2.Προτείνει τη νέα χάραξη της διαδρομής του αγωγού που δεν θα θίγει σημαντικά αγροτικές εκτάσεις, δεν θα διέρχεται από οικισμούς, δεν θα τέμνει κάθετα οικοπεδικές εκτάσεις, θα διέρχεται είτε παράλληλα του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου-Τρίπολης, είτε της σιδηροδρομικής γραμμής Κορίνθου-Άργους, είτε μέσα από αγροτικούς, δημοτικούς ή επαρχιακούς δρόμους , είτε τέλος θα διαπερνά μέσα από δασικές εκτάσεις.
3.Δηλώνει ότι σε περίπτωση που δεν γίνει αποδεκτή η κοινή πρόταση χάραξης της γραμμής φυσικού αερίου του Δήμου Κορινθίων και των επιτροπών αγώνα των κατοίκων των ως άνω τοπικών κοινοτήτων, θα εκδηλωθεί αντίδραση εκ μέρους του Δήμου με κάθε νόμιμο μέσο και δεν θα επιτρέψει τελικά τη διέλευσή του από τα διοικητικά μας όρια.

• Εγκρίθηκε ο νέος Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Κορινθίων (Ο.Ε.Υ.) στα πλαίσια του Καλλικράτη.

• Στα πλαίσια του πρόσφατου νόμου 3979/11 (άρθρο 54) ορίστηκε 3μηνη προθεσμία (μέχρι 30/11/2011) για την υποβολή αιτήσεων ρύθμισης παντός είδους οφειλής προς το Δήμο που είχε βεβαιωθεί 16/6/2011, με ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους πολίτες (μείωση προστίμου μέχρι 85%, 20 μηνιαίες δόσεις κλπ)

• Ομόφωνα αποφασίστηκε το σφράγισμα των φρεατίων εκβολής λυμάτων αποχέτευσης οικιών και καταστημάτων του Σοφικού που χύνονται στον εγκιβωτισμένο χείμαρρο του οικισμού, προκαλώντας σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα και θέματα δυσοσμίας στην ευρύτερη περιοχή.

• Στα πλαίσια συμβολής του Δήμου Κορινθίων στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 20% που αποτελεί στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέχρι το 2020 κ, αποφασίστηκε η εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος για τον οδικό φωτισμό.Θα γίνει δημόσια πρόσκληση ώστε οι ενδιαφερόμενες εταιρείες να προτείνουν την μέτρηση και αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων παλαιάς τεχνολογίας (νατρίου, αλογόνου, φθορίου κλπ) σε προεπιλεγμένα σημεία δημοτικού φωτισμού του Δήμου Κορινθίων.

• Κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε η ένταξη του Δήμου Κορινθίων στο δίκτυο αδελφοποίησης πόλεων που έλαβαν μέρος στη Ναυμαχία της Σαλαμίνος το 480 π.χ. (Μειοψήφισε η παράταξη της Κίνησης Πολιτών).

• Ομόφωνα εγκρίθηκε η επιχορήγηση των Πολιτιστικών Συλλόγων:
-Ρητού 2.000 €
-Αγιονορίου «Ο ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ» για την εορτή του Αγ. Μάμμα προστάτη
των κτηνοτρόφων στις 2/9/2011 2.500 €
-Ποντίων 2.000 €
-Πνευματικό Κέντρο Λεχαίου για τη Γιορτή του Σταφυλιού 17-18/9 5.000 €
-Χιλιομοδίου «Η ΦΛΑΜΟΥΡΙΑ» 4.500 €

• Εγκρίθηκε η επιχορήγηση του Ευθύμειου Κέντρου με το ποσόν των 10.000 € για την κάλυψη μέρους των τεράστιων αναγκών του Ιδρύματος στα πλαίσια του ειδικού και κοινωνικού έργου που παράγει στην περιοχή μας.

• Ομόφωνα εγκρίθηκε η συμμετοχή του Δήμου Κορινθίων στην 9η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών στις 26/9/2011. Για το σκοπό αυτό ψηφίστηκε δαπάνη 4.000 €

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου Κορίνθου"