Ψήφισμα της πλατείας...

10.9.11 Αναρτήθηκε από diogenis
ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ «ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΑ» ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ Δ.Ε.Θ.
Δεν έχουμε καμία αυταπάτη. Γνωρίζουμε ότι η κρίση που βιώνει σήμερα Ελληνική κοινωνία, είναι μία πολυεπίπεδη συστημική κρίση, που σκοπό έχει την εντεινόμενη υπονόμευση των ζωών μας.

Γνωρίζουμε ότι βρισκόμαστε εν μέσω κοινωνικού πολέμου και ότι ως άνθρωποι βιώνουμε την εποχή της πιο μεγάλης μας νύχτας. Είναι η φτώχεια που επιβάλλεται, είναι η οικονομική εξαθλίωση που συνεχώς αναπτύσσεται, είναι τα μέτρα που παίρνονται από το σύστημα – το οποίο ορέγεται όλο τον πλανήτη - για τη δήθεν αντιμετώπιση της κρίσης, είναι η υποτίμηση της ίδιας της ανθρώπινης αξίας.


Όπως επίσης γνωρίζουμε ότι στο μέλλον που μας επιβάλλουν δεν υπάρχει τίποτα πια που να μπορεί να αποτελέσει εκείνη την ψευδαίσθηση που υπόσχεται την έξοδο από την κρίση. Και το ζήτημα δεν είναι αν η κυριαρχία θα συνεχίσει να επιτίθεται∙ αυτό είναι δεδομένο.

Το σύστημα έχει ακόμα άπειρα περιθώρια εγκληματικής παρέμβασης στις ζωές των ανθρώπων. Τα αρπακτικά που το υπηρετούν, στημένα στην ουρά περιμένουν να αποτελειώσουν ότι έχει απομείνει. Τι κι αν έχουν καταλάβει πόσο ανεπαρκείς, ανυπόληπτοι, απαξιωμένοι κι επικίνδυνοι είναι στη συνείδηση του κόσμου. Αυτοί συνεχίζουν να μας ληστεύουν και να μας κλέβουν τη ζωή καθημερινά δημιουργώντας ένα κλίμα τρομοκρατίας και αυξανόμενου φόβου στον κοινωνικό ιστό.

Η καταστολή αποτελεί δικλείδα ασφαλείας για το σήμερα και ταυτόχρονα ένδειξη αυτού του αυταρχικού καθεστώτος, για το αύριο. Αυτού του ίδιου καθεστώτος που φοβάται έναν ευρύτερο ξεσηκωμό, γνωρίζοντας ότι για πολλούς έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Που γνωρίζει ότι η απόλυτη υποβάθμιση της ζωής, δημιουργεί μια απελπισία που είναι ικανή να μετατραπεί σε ανατρεπτική δύναμη από τα κάτω προς τα πάνω.

Το ζήτημα λοιπόν είναι αν επιλέγουμε να αντισταθούμε για να κερδίσουμε τη χαμένη αξιοπρέπεια συνολικά και να αποδείξουμε ότι έχουμε τη δύναμη να επιβάλλουμε τη θέλησή μας σε εκείνους που νομίζουν πως μπορούν να μας απειλούν και να μας καταδυναστεύουν.

Δεν υπάρχει άλλη προοπτική για το λαό, μόνο ο αγώνας ενάντια στον κοινό εχθρό, το σύστημα. Αυτή η μάχη πρέπει να δοθεί τώρα, από τα έσω και πρέπει να την δώσουμε με όπλα μας την αυτοοργάνωση, την αλληλεγγύη, τις συνελεύσεις αυτοδιαχείρισης, την αδιαμεσολάβητη σύγκρουση.

Υπερασπιζόμαστε την Ελευθερία, τη Δικαιοσύνη, τη Δημοκρατία.
Καλούμε σε διαμαρτυρία τους πολίτες της Κορινθίας το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη στις 8.30μμ στην πλατεία «Περιβολάκια» της Κορίνθου.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
Ανοικτή Συνέλευση Πλατείας «Περιβολάκια» Κορίνθου
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Ψήφισμα της πλατείας..."