"Δε ζητάμε περισσότερα δανεικά. Το πλαίσιο στο οποίο κινούμαστε είναι αυτό που συμφωνήθηκε στις 21 Ιουλίου. Δε ζητάμε περαιτέρω ενίσχυση", ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών.
"Οι συζητήσεις που έγιναν με την Τρόικα και τη δική μου συμμετοχή και των άλλων στελεχών του υπουργείου, έγιναν σε πολύ φιλικό κλίμα. Αυτά που ακούγονται για εμπλοκή των διαπραγματεύσεων, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Απλώς ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος διαπραγματεύσεων", δήλωσε.


"Δεν υπήρξε αλλαγή στο πρόγραμμα. Είχαμε συμφωνήσει να κλείσει ο κύκλος αυτός και να επαναληφθεί σε δέκα ημέρες", ξεκαθάρισε.

"Εκτιμώ βαθύτατα τη συνδρομή των στελεχών της Τρόικας, τις παρατηρήσεις και τις επισημάνσεις τους. Είναι σημαντικό να έχουμε τέτοια υψηλού επιπέδου βοήθεια. Χωρίς τη βοήθεια του ΔΝΤ και των εταίρων μας στην Ευρωζώνη, δε θα μπορούσαμε να βγούμε από το μάτι του κυκλώνα, από το σκληρό πυρήνα της κρίσης".Η ύφεση ο μεγάλος "αντίπαλος"

"Το μεγάλο θέμα που μας απασχόλησε, είναι η ύφεση. Όπως έχω πει, η ύφεση είναι προφανές ότι θα είναι βαθύτερη και από αυτήν που είχαν προβλέψει το Μάιο του 2010 οι εταίροι μας. Κινούμαστε πολύ κοντά στο 5% και αυτό οδηγεί σε αναπροσαρμογή μεταξύ άλλων και των δημοσιονομικών στόχων, γεγονός που απαιτεί πολύ μεγάλη επεξεργασία", υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος και συμπλήρωσε:

"Πρώτη μας προτεραιότητα είναι να προωθηθούν και θα προωθηθούν οι μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές της χώρας και της οικονομίας, που θα καλύψουν το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας, που κινείται στο 10 και κάτι τοις εκατό".

Ο υπουργός προανήγγειλε αλλαγές σε όλους τους τομείς, που όπως είπε, "πρέπει να έχουν και θα έχουν ολοκληρωθεί για να αποδώσουν αποτελέσματα, μέσα στο τρέχον οικονομικό έτος".

"Ξεκινάμε από μία πολύ βαθιά ύφεση. Η ύφεση το 2012 θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη, ώστε να αλλάξει το ρεύμα και να γίνει ανοδικό", σημείωσε.

"Έχουμε υποχρέωση να εφαρμόσουμε ως σοβαρό κράτος, τα συμφωνημένα και ψηφισμένα από τη Βουλή των Ελλήνων μέτρα. Αν οι πολίτες βοηθήσουν και έχουμε τις αποδόσεις που πρέπει να έχουμε, η συζήτηση δεν ξεκινά από τους συντελεστές, αλλά καταλήγει στους φορολογικούς συντελεστές. Όποιος δεν το αντιλαμβάνεται αυτό, βλάπτει το διπλανό του και τη χώρα".
Αντιδράσεις: 
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Βενιζέλος: "Εργασιακή εφεδρεία και στη γενική κυβέρνηση""