Ανακοίνωση εξέδωσε πριν λίγο ο Ιατρικός Σύλλογος Κορίνθου διαμαρτυρόμενος για την ενοποίηση των 4 ταμείων...
Στην ανακοίνωση οι γιατροί αναφέρουν:
Οι γιατροί του Ν. Κορινθίας διαμαρτυρόμαστε δημόσια και έντονα διότι, μέσω της λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ, του νέου φορέα που ενοποιεί τους κλάδους Υγείας των 4 Ταμείων (ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ) επιχειρείται

• Η απόλυτη υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας των ασφαλισμένων των 4 Ταμείων
• Ο εξευτελισμός του γιατρού
• Η απαξίωση της Ιατρικής πράξης.
Η επιχειρούμενη δήθεν «μεταρρύθμιση» δεν λαμβάνει υπ’ όψιν της θέματα ποιότητας στην άσκηση της Ιατρικής, δεν υπολογίζει τις ανάγκες του ασθενούς για σωστή εξέταση και θεραπεία, δεν λαμβάνει υπ’ όψιν της τα έξοδα λειτουργίας ενός Ιατρείου. Μοναδικό της μέλημα η κατά 40% τουλάχιστον περικοπή των χρημάτων που δαπανώνται σήμερα ανεξαρτήτως του αποτελέσματος.
Το Υπ. Υγείας και το Υπ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων θέλουν να δείξουν στην κοινή γνώμη ότι έχουν εξασφαλίσει στους Έλληνες ασφαλισμένους κάποιους «ιατρούς δωρεάν» για ένα συγκεκριμένο ωράριο, στο οποίο βέβαια μόνο μερικοί ασθενείς θα προλαβαίνουν (;) και οι υπόλοιποι θα πρέπει να λύνουν το πρόβλημά τους βάζοντας βαθειά το χέρι στην τσέπη τους.
Τι άλλο παρά εξευτελιστική είναι (σύμφωνα με την πρόταση του ΕΟΠΥΥ) η αμοιβή του γιατρού με 15 € την ώρα (για 4/ωρη καθημερινή εργασία), η διαφορετικά με 0,2-1 € τον μήνα ανά ασφαλισμένο ανεξάρτητα πόσες φορές θα επισκεφθεί τον γιατρό. Να σημειωθεί ότι τα ποσά είναι μικτά και δεν καλύπτουν ούτε το κόστος λειτουργίας του ιατρείου (βοηθός, ενοίκιο, γεν. έξοδα κλπ).
Στην σημερινή (8/9/2011) συγκέντρωση των μελών του ΙΣΚ παμψηφεί αποφασίστηκε οτι:
• Απορρίπτουμε στο σύνολό του το κυβερνητικό σχέδιο για τον ΕΟΠΥΥ ως απαράδεκτο και επικίνδυνο για την περίθαλψη των πολιτών, την αξιοπρέπεια του Έλληνα Ιατρού και του ιατρικού έργου.
• Καταγγέλλει την απαράδεκτη τακτική των συναρμόδιων Υπουργείων να μην κάνουν διάλογο με τους φορείς, αλλά η ενημέρωσή μας να γίνεται μέσω του τύπου.
• Καλεί όλους τους ιατρούς της Κορινθίας να μην υπογράψουν την απεχθή και υποτιμητική σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.
Οι γιατροί της Κορινθίας μαζί με τους γιατρούς όλης της Ελλάδας διεκδικούμε:
1. Όλοι οι ιατροί να έχουν δυνατότητα σύμβασης με το νέο φορέα (ΕΟΠΥΥ) και με την Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση και όχι μόνο κάποιοι λίγοι και κατ’ επιλογή.
2. Ελεύθερη επιλογή ιατρού από τους ασφαλισμένους και όχι ετήσιες δεσμευτικές δηλώσεις.
3. Να θεσμοθετηθεί αμοιβή της ιατρικής επίσκεψης - εξέτασης με βάση κρατική τιμολόγηση και όχι με ετήσια κατά κεφαλή αποζημίωση ανεξάρτητα του αριθμού επισκέψεων.
4. Να γίνει πραγματικός διαχωρισμός της Πρωτοβάθμιας Υγείας από το Νοσοκομειακό έργο και ανάστροφα
Καλούμε όλους τους ασφαλισμένους και τους φορείς τους να σταθούν δίπλα μας γιατί το θέμα αφορά πρωτίστως αυτούς. Δυστυχώς οι συνέπειες αν υλοποιηθούν αυτά τα σχέδια θα είναι, κυρίως γι’ αυτούς, εξαιρετικά οδυνηρές.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΝΑΓ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΑΘΑΝ. ΦΙΛΑΝΔΡΑΣ
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Διαμαρτυρία του Ιατρικού συλλόγου Κορίνθου για την ενοποίηση των ταμείων"