του Κώστα Τζεβελέκου
Ξαφνικά το βράδυ της Παρασκευής δημιουργήθηκε πανικός από ένα δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείο Bloomberg, με πηγές που δεν κατονομάζει, που έλεγε τα έξης : «Έκτακτο σχέδιο προστασίας των γερμανικών τραπεζών ετοιμάζει η γερμανική κυβέρνηση σε περίπτωση που η Ελλάδα χρεοκοπήσει».



Χαρακτηριστικά αναφέρει πως «η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σχεδιάζει πρόγραμμα σωτηρίας για να στηρίξει τις γερμανικές τράπεζες σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν θα τηρήσει τους όρους του πακέτου ενίσχυσης».

Σύμφωνα με το Bloomberg,«το σχέδιο έκτακτης ανάγκης περιλαμβάνει μέτρα για να βοηθήσει τις τράπεζες και τις ασφαλιστικές εταιρείες που αντιμετωπίζουν μια πιθανή απώλεια της τάξης του 50% των ελληνικών ομολόγων τους, αν η επόμενη δόση διάσωσης Ελλάδας δεν εγκριθεί»

Στόχος του συγκεκριμένου δημοσιεύματος ήταν να προκληθεί πανικός προκειμένου τη Δευτέρα το πρωί να υπάρχουν ουρές έξω από τις ελληνικές τράπεζες ώστε οι Έλληνες να πάρουν και τις τελευταίες μικροκαταθέσεις που τους έχουν απομείνει.

Τη στιγμή μάλιστα που οι Καταριανοί κάνουν επενδυτικά βήματα στη χώρα μας, οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδος και Ισραήλ βρίσκονται στο καλύτερο δυνατό επίπεδο έρχεται ο Μίστερ Bloomberg να δημιουργήσει ταραχή.


Γιατί;

Μήπως είναι στο πλευρό των Τούρκων οι κύριοι του Bloomberg και διαφωνούν με την εξόρυξη των υδρογονανθράκων ;

Το ερώτημα είναι ποιους εξυπηρετούν;

Μέσα από το ρεπορτάζ που κάναμε ανακαλύψαμε ποιοι είναι όλοι αυτοί που τολμάνε και σπέρνουν τον πανικό χωρίς στοιχεία εντός κι εκτός ελληνικών συνόρων. Θα πληρώσουν Κάποια στιγμή για αυτά που γράφουν;

Σε επικοινωνία του newsbomb με ισραηλινούς αξιωματούχους προκειμένου να μας σχολιάσουν τα δημοσιεύματα του Βloomperg, ήταν πραγματικά έξαλλοι και υπογράμμιζαν ότι το Bloomberg έχει τηρήσει μια ανθελληνική στάση μέχρι σήμερα.
Απορούν και αυτοί με τη συγκεκριμένη θέση του πρακτορείου τη στιγμή μάλιστα που το Ισραήλ είναι έτοιμο να ξεκινήσει τις έρευνες στην ΑΟΖ της Κύπρου.
Τα οικονομικά παιχνίδια μας είπαν είναι πολύ μεγάλα και χρειάζεται πολύ προσοχή στις πληροφορίες που διακινούνται.
«Εμείς πιστεύουμε ότι ο ελληνικός λαός θα καταφέρει να ξεπεράσει τη κρίση».

Ποιος είναι ο Michael Bloomberg;

Είναι ο σημερινός Δήμαρχος της Νέας Υόρκης , ο 13ος πιο πλούσιος άνθρωπος στο κόσμο. Ο Michael Bloomberg είναι ιδρυτής του ομώνυμου πρακτορείου ειδήσεων . Εμείς καταθέτουμε την έρευνα που έχουμε κάνει και οι αναγνώστες μας ας προβληματισθούν, γιατί σήμερα ζούμε σε οικονομικό πόλεμο .

To Bloomberg LP ιδρύθηκε το 1981 από τον Μάικλ Μπλούμπεργκ (σημερινό δήμαρχο της Νέας Υόρκης ) με τη βοήθεια του Thomas Secunda , Duncan MacMillan , και Charles Zegar, και συμμετέχει σε αυτό το σχήμα με 30% η γνωστή Merrill Lynch.

Σήμερα ο κ. Βloomberg κατέχει το 85% του συγκεκριμένου πρακτορείου γιατί τον Ιούλιο του 2008 η Merrill Lynch συμφώνησε να πωλήσει το 20% των μετοχών της στην εταιρεία έναντι ποσού 4.430.000.000 δολαρίων, την εταιρία βέβαια την αποτίμησε σε περίπου $ 22.5 δισεκατομμυρίων.

Michael Rubens Bloomberg (γεννήθηκε 14 Φεβρουαρίου του 1942) από γονείς Εβραίους μετανάστες .Είναι ένας Αμερικανός επιχειρηματίας και πολιτικός.
Το 2011, σύμφωνα με το Forbes είναι o 13ος - πλουσιότερος άνθρωπος στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πολιτικά ξεκίνησε με τους Δημοκρατικούς στη συνέχεια με τους Ρεμπουπλικάνους και στο τέλος κατέληξε ανεξάρτητος.

Από το 2002, υπήρξε δήμαρχος της Νέας Υόρκης. Το φθινόπωρο του 2008, με την εκστρατεία που έκανε πέτυχε να τροποποιήσει το νόμο προκειμένου να του επιτραπεί να θέσει υποψηφιότητα για τρίτη θητεία το 2009. Όπου κέρδισε τις εκλογές στις 3 Νοεμβρίου 2009.
Αυτό έλειπε να μην μπορούσε να τροποποιήσει το νόμο ο πανίσχυρος κ.Bloomberg.

Αξίζει όμως να δούμε ότι ο 1973, το Bloomberg έγινε ομόρρυθμος εταίρος στη Salomon Brothers , όπου ήταν επικεφαλής των συναλλαγών επί μετοχών , και αργότερα, την ανάπτυξη συστημάτων . Το 1981, απολύθηκε από την Salomon Brothers και του δόθηκαν 10 εκατομμύρια δολάρια πακέτο αποχώρησης.
Εάν κάνεις ψάξει θα καταλάβει τι είναι τα παραπάνω τραπεζικά ιδρύματα που από πολλούς θεωρούνται οι επώνυμοι τοκογλύφοι.

Ο ίδιος θρησκευτικά ανήκει σε ένα παρακλάδι του Ιουδαϊσμού το λεγόμενο «μεταρρυθμιστικό κίνημα του Ιουδαϊσμού». Δεν μας ενδιαφέρουν οι θρησκευτικές πεποιθήσεις αλλά το συγκεκριμένο κίνημα ξεκίνησε στη δεκαετία του 1840 από τη Γερμανία. Τυχαίο και αυτό με τη Γερμανία;
Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν άριστες σχέσεις μεταξύ του Bloomberg και της γερμανικής κυβέρνησης ιδιαίτερα όμως με τους Γερμανούς τραπεζίτες.
Οπότε όταν θέλουν να ταράξουν τα νερά και να δημιουργήσουν πανικό γράφουν αυτά που θέλουν να γράψουν.

Με αυτό το τρόπο επηρεάζουν την κοινή γνώμη και δημιουργούν προβλήματα όχι μόνο στους απλούς ανθρώπους , αλλά και σε κυβερνήσεις.

Οι σειρήνες που πολιορκούν τους Έλληνες σήμερα είναι πολλές.

Επιτέλους ας ορθώσει ο πολιτικός κόσμος το ανάστημά του και ας προστατέψει αυτόν τον ηρωικό ελληνικό λαό από όλα αυτά τα κοράκια που περιμένουν να σκυλεύσουν την Ελλάδα.
http://www.newsbomb.gr
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Τί κρύβει η ύπουλη και ανθελληνική προπαγάνδα του Bloomberg"