Έλληνες μαθητές «κατέκτησαν» τα άστρα

29.10.09 Αναρτήθηκε από diogenis
Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η παρουσία της ελληνικής ομάδας στην 3η Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής που πραγματοποιήθηκε στην Τεχεράνη.
Δύο μαθητές, οι Άγγελος Τσιάρας και Αθανάσιος Μητράκης ανέβηκαν στο βάθρο, αποσπώντας τιμητικές διακρίσεις. Εξ αυτών, ο Άγγελος Τσιάρας είναι πρωτοετής φοιτητής του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ.
Η Ελληνική ομάδα απέσπασε, επίσης, το πρώτο βραβείο ομαδικής άσκησης. Ήταν η πρώτη χρονιά που διοργανώνεται ομαδική άσκηση στο πλαίσιο της Ολυμπιάδας, και σύμφωνα με την ελληνική αποστολή οι διοργανωτές, δυστυχώς, παρόλο που είχαν υποχρέωση, δεν είχαν προετοιμασθεί καταλλήλως, ώστε να απονεμηθούν μετάλλια στην άσκηση αυτή.
Στη διοργάνωση συμμετείχαν 20 χώρες από την Ευρώπη, την Ασία και τη Ν. Αμερική, με 100 περίπου μαθητές. Πρόκειται για τους εκατό καλύτερους μαθητές που επελέγησαν να εκπροσωπήσουν τις χώρες τους από όλο τον κόσμο. Ο πρώτος χρυσός μαθητής – Ινδός – επέλυσε το 92,2% των θεμάτων, γεγονός που αποτελεί ρεκόρ των μέχρι σήμερα διοργανώσεων.
Της αποστολής ηγήθηκαν ο Καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του Α.Π.Θ. Γιάννης Σειραδάκης και ο Λέκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Λουκάς Ζαχείλας οι οποίοι σε συνεργασία με τους Καθηγητές του Α.Π.Θ., Χαράλαμπο Βάρβογλη και Κωνσταντίνο Μελίδη, τους φοιτητές του Τμήματος Φυσικής του Α.Π.Θ., Γιάννη Αντωνιάδη και Βασίλη Καραμανάβη και τον ερασιτέχνη αστρονόμο Αριστείδη Βούλγαρη προετοίμασαν την ελληνική αποστολή.
Η 4η Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής θα πραγματοποιηθεί στο Πεκίνο, το Σεπτέμβριο του 2010.
zougla.gr
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Έλληνες μαθητές «κατέκτησαν» τα άστρα"