Σε επιτροπές ο Μανωλάκης

27.10.09 Αναρτήθηκε από diogenis
Ύστερα απο καταμερισμό των βουλευτών στις επιτροπές εργασιών του Κοινοβουλίου, ο Βουλευτής Κορινθίας του ΠΑΣΟΚ κ. Άγγελος Μανωλάκης θα συμμετέχει ως μέλος στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, η οποία θα επεξεργάζεται και θα ψηφίζει Νομοσχέδια και Προτάσεις Νόμων αρμοδιότητας των Υπουργείων :
1.) Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης,
2.) Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και
3.) Προστασίας του Πολίτη,
ενώ παράλληλα γνωμοδοτεί σε αιτήσεις για άσκηση δίωξης βουλευτών.
Ο κ. Μανωλάκης θα είναι επίσης μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών, όπου θα αναπτύσσονται ζητήματα συναφή με τις αρμοδιότητες της τοπικής καιπεριφερειακής αυτοδιοίκησης.
Οι δυο ανωτέρω επιτροπές θα αποτελέσουν τους κινητήριους κοινοβουλευτικούς μοχλούς στους οποίους θα συζητηθεί και με τους οποίους θα προωθηθεί η εξαγγελθείσα από τη νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αναδιοργάνωση τόσο του κεντρικού κράτους όσο και της αυτοδιοίκησης.
Ζητήματα όπως ο νέος εκλογικός νόμος, ο Καποδίστριας 2, η ανασυγκρότηση των Σωμάτων Ασφαλείας κ.α. θα είναι στο αμέσως επόμενο διάστημα αντικείμενα επεξεργασίας τους και ο κ. Μανωλάκης θα έχει την ευκαιρία να συμβάλλει στη διαμόρφωσή τους.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Σε επιτροπές ο Μανωλάκης"