Θα αλλάξει την Κορινθία ο νέος νόμος

29.10.09 Αναρτήθηκε από diogenis
Σαρωτικές θα είναι οι αλλαγές που θα φέρει στην ζωή μας ο νέος εκλογικός νόμος που ετοιμάζει η κυβέρνηση.
Αλλαγές σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής μας ζωής αλλά και την καθημερινότητας μας. Και όχι μόνο αφου θα αλλάξει και η αντιληψή μας.
Μετά απο πολλές δεκαετίες θα αποκτήσουμε και πάλι την περιφερειακή μας συνείδηση και θα ξαναγίνουμε Πελοποννήσιοι. Αυτή την διάσταση μας την είχαμε σε λανθάνουσα κατάσταση αλλά πλέον θα είναι μίθα ζωντανή πλευρά της ζωής μας αφού όλες οι κρίσιμες αποφάσεις που μας αφορούν θα παίρνονται απο την συνέλευση των Πελοποννησίων.
Αλλάζει και ο νομός μας αφού η Κορινθία θα είναι πλέον μία επαρχία του Μωρηά και δεν θα υφίσταται ως πολιτική μονάδα αλλά μόνο διοικητική.
Και οι δήμοι μας θα αλλάξουν. Οποιος και αν είναι ο αριθμός τους οι περισσότεροι θα ζήσουμε κοινές στιγμές και αγωνίες με τους γείτονες.
Αλλά και βουλευτές θα αλλάξουμε αφού ο τίτλος βουλευτής Κορινθίας είναι η τελευταία φορά που ακούγεται.
Σε 4 χρόνια θα εκλέξει η Κόρινθος τον βουλευτή της, το Ξυλόκαστρο τον δικό του και το Κιάτο επίσης τον δικό του.
Σαρωτικές αλλαγές που στοχεύουν να αλλάξουν την μιζέρια αυτού του τόπου.
Δεν ξέρω τι θα κάνει η κυβέρνηση συνολικά ή σε άλλους τομείς αλλά ξέρω πολύ καλά οτι η αλλαγή του πολιτικού μας στάτους απο μόνη μας θα κάνει και την πολιτική περισσότερο χρήσιμη και λιγότερο αλλαζονική.
Αν μάλιστα ισχύει η άποψη που λέει οτι ο Παπανδρέου θα κάνει το μεγάλο “κόλπο” και δεν θα μπορεί κανείς να είναι ταυτόχρονα βουλευτής και υπουργός είναι πολύ αισιόδοξος οτι η Ελλάδα θα αλλάξει.
Η Ελλάδα θα γίνει μία σύγχρονη χώρα που θα έχουν θέση και οι άξιοι αλλά και οι απλοί άνθρωποι.
Η αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό στην αρχή θα είναι δύσκολη για όλους μας αλλά σε λίγα χρόνια θα αποδώσει καρπούς. Με βουλευτές που θα εκλέγονται για να εκπροσωπούν ανθρώπους με τους οποίους ζούν μαζί.
Δήμαρχοι σε δήμους που θα έχουν δύναμη να βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και πολίτες που θα ξεφύγουν απο ψεύτικα διλλήματα και θα ξαναδούν την πολιτική ως δύναμη ιδεών και προτάσεων και όχι ως δύναμη ρουσφετιού και εξουσίας.
Το έχει ανάγκη η πατρίδα μας και το έχουμε ανάγκη και εμείς.
Θα μας δυσκολέψει να καταλάβουμε οτι στο ταξίδι αυτό θα έχουμε όλους τους Πελοποννήσιους συνταξιώτες αλλά θα το καταλάβουμε..!
Στην πορεία αυτή οι τοπικισμοί και οι ανούσιες αναγωγές δεν έχουν καμία θέση.
Σε μία Ευρώπη που τρέχει όλη μαζί, επιτέλους δημιουργείται και στην δική μας γειτονιά η αίσθηση της αναγκαστικής συνύπαρξης αν θέλουμε να μην χάσουμε όλα τα τραίνα.
Εξυπνοι και σούπερμαν δεν υπάρχουν πιά. Το μέλλον μας είναι συνδεδεμένο με όλους τους γύρω μας.
Οσοι βλέπουν μέχρι την άκρη του χωριού τους θα μείνουν πίσω στην ιστορία και δεν θα μπορούν να παρακολουθήσουν τις αλλαγές που έρχονται..!
Ο Γιώργος κάνει μία ιστορική τομή στην Ελλάδα που κανείς δεν περίμενε..!
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Θα αλλάξει την Κορινθία ο νέος νόμος"