Πόλεμος στην Νέα Δημοκρατία

28.10.09 Αναρτήθηκε από diogenis
Μαίνονται οι εσωκομματικές διαφωνίες στη Νέα Δημοκρατία για τη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου. Η Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου, έπειτα από πολύωρη συνεδρίαση, έδωσε στη δημοσιότητα το κείμενο της συμφωνίας των τεσσάρων υποψηφίων, επιμένοντας ότι υπήρξε συμφωνία για εκλογή από τα μέλη και όχι τους φίλους του κόμματος. Αμεση ήταν η απάντηση Αβραμόπουλου, ο οποίος επέμεινε ότι είναι «προσχηματική» η επίκληση διαδικαστικών κωλυμάτων. Λάδι στη φωτιά από τον Β.Μεϊμαράκη.

Πρόκειται για νέο γύρο αντιπαράθεσης μετά την οξεία επίθεση που εξαπέλυσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος εναντίον του Δημήτρη Σιούφα για την απόφαση του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου να μην συμπεριλάβει στην πρόταση που θα υποβάλει στην Κεντρική Επιτροπή το αίτημα Αβραμόπουλου για δικαίωμα ψήφου, όχι μόνο στα μέλη αλλά και σε φίλους του κόμματος.

Στη δυστοκία που υπάρχει ως τις διαδικαστικές λεπτομέρειες έρχεται να προστεθεί το γεγονός ότι στη Ρηγίλλης ακόμη ψάχνουν ημερομηνίες διεξαγωγής των δύο -κατά πάσα πιθανότητα- γύρων ψηφοφορίας για την εκλογή νέου αρχηγού από τη βάση. Μέσα σε όλα αυτά, η SingularLogic, που θα αναλάμβανε την ηλεκτρονική οργάνωση της ψηφοφορίας, ανακοίνωσε ό,τι έχει ήδη από την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου αποσυρθεί.

Παράλληλα, οι διαφωνίες και οι έριδες με αφορμή τα διαδικαστικά, μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές τριβές στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, το ερχόμενο Σάββατο, η οποία, όμως, θα κληθεί να αποφασίσει για τη διαδικασία και την πρόταση περί αλλαγής του Καταστατικού που θα απευθύνει στο Συνέδριο.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Πόλεμος στην Νέα Δημοκρατία"