Δεν αλλάζει η απόφαση για τα Stage

30.10.09 Αναρτήθηκε από diogenis
Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους εμφανίζονται οι εργαζόμενοι στα προγράμματα stage, μετά την άκαρπη συνάντηση που είχαν χθες με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Ανδρέα Λοβέρδο.
«Υπάρχει σαφής κυβερνητική απόφαση και δεν αλλάζει», απάντησε ο υπουργός Εργασίας στους εκπροσώπους των απασχολουμένων με stage, που πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο, αποκλείοντας την οδό Πειραιώς για τέσσερις ώρες (10 π.μ. - 2 μ.μ.), στο πλαίσιο 48ωρης απεργίας τους (χθες και σήμερα), με αιτήματα τη μονιμοποίηση και τα πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Οι εργαζόμενοι ανακοίνωσαν νέα 48ωρη απεργία και πανελλαδικό συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή στις 5 Νοεμβρίου.
Πολλοί εργαζόμενοι προαναγγέλλουν ότι θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη κατά των αποφάσεων της κυβέρνησης. Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο θέμα των stage, η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε πως, «όταν οι θέσεις εργασίας που καθορίζει η κυβέρνηση είναι πολύ λιγότερες από τους χιλιάδες ανέργους, δεν μπορεί να μιλάει για αξιοκρατία», ενώ ζήτησε από την κυβέρνηση «να πει την αλήθεια».
Ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Κ. Αϊβαλιώτης, δήλωσε: «Η επίθεση κατά της οικονομικής κρίσης ξεκινά από τα μη προνομιούχα νιάτα της Ελλάδας».
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Δεν αλλάζει η απόφαση για τα Stage"