Καλά, αυτός έφυγε νωρίς

3.11.09 Αναρτήθηκε από diogenis
Σε μετωπική σύγκρουση της Ντόρας Μπακογιάννη με τον Αντώνη Σαμαρά οδηγείται η μάχη για την ηγεσία στη Ν.Δ. μετά τη χθεσινή αποχώρηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου από την κούρσα διαδοχής. Ο τέταρτος υποψήφιος, Παναγιώτης Ψωμιάδης, δηλώνει ότι θα παραμείνει στην αναμέτρηση έως το τέλος, αλλά σχεδόν όλοι στη Ν.Δ. προεξοφλούν ότι τα πάντα θα κριθούν πλέον σε έναν γύρο- στις 29 Νοεμβρίου.
Oι δύο βασικοί διεκδικητές της γαλάζιας ηγεσίας προσπαθούν από χθες το μεσημέρι να προσεγγγίσουν τον κ. Αβραμόπουλο, τα στελέχη που τον ακολουθούσαν και, κυρίως, το τμήμα της κομματικής βάσης που στήριζε την υποψηφιότητά του και στις περισσότερες δημοσκοπήσεις των προηγούμενων ημερών ξεπερνούσε το 20% του εκλογικού σώματος. Τόσο η κ. Μπακογιάννη όσο και ο κ. Σαμαράς εξήραν τη στάση του πρώην υπουργού, ενώ ο ίδιος έσπευσε από την πρώτη στιγμή να στείλει ένα μήνυμα ουδετερότητας και προέτρεψε τους υποστηρικτές του να κινηθούν κατά συνείδηση.
Ο κ. Αβραμόπουλος υποστήριξε χθες ότι αποφάσισε να βγει από την κούρσα της διαδοχής, διαβλέποντας ότι δημιουργείται ένα κλίμα άγριας πόλωσης- που μπορεί να βάλει σε δοκιμασία και τη συνοχή της συντηρητικής παράταξης- και από την πλευρά του δεν επιθυμούσε «να είναι μέρος της κρίσης».
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Καλά, αυτός έφυγε νωρίς"