Ανακοινώσεις το μεσημέρι

16.11.09 Αναρτήθηκε από diogenis
Την προσχώρησή του στο στρατόπεδο της Ντόρας Μπακογιάννη αναμένεται να ανακοινώσει το μεσημέρι της Δευτέρας ο Άρης Σπηλιωτόπουλος σε κοινή συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει με την υποψήφια για την αρχηγία της ΝΔ.
Η ανακοίνωση γίνεται νωρίς την εβδομάδα ώστε να υπάρχει χρόνος για να φανούν τα αποτελέσματα στις δημοσκοπήσεις του επόμενου Σαββατοκύριακου.
Σε κατ ιδίαν συνομιλίες του ο κ. Σπηλιωτόπουλος λέει ότι αμφιταλαντεύται ανάμεσα στην ουδετερότητα και στην δήλωση στήριξης της κ. Μπακογιάννη. «Αν τοποθετηθώ δημοσίως θα είναι υπέρ της Ντόρας με βάση το πολιτικό σκεπτικό μου. Από την άλλη δεν μπορώ να μην πάρω θέση αφού αυτό θα θεωρηθεί καιροσκοπισμός» λέει στους φίλους του ο κ. Σπηλιωτόπουλος ο οποίος έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να πάει με τον κ. Σαμαρά. Πάντως ο κ. Σπηλιωτόπουλος που έχει υπόψη του τις δημοσκοπήσεις αναγνωρίζει ότι το ρεύμα στην λαική βάση της ΝΔ είναι με τον κ. Σαμαρά.
Θεωρεί ωστόσο ότι το προνομιακό του ακροατήριο είναι μεταξύ των οπαδών της κ. Μπακογιάννη και ότι αν τοποθετηθεί σε αυτό το στρατόπεδο σε περίπτωση ήττας οι πολιτικές του μετοχές θα είναι ανεβασμένες. Στην πραγματικότητα ο κ. Σπηλιωτόπουλος παίζει από τώρα για την επόμενη εκλογή. Λέει ότι η επιλογή του είναι με βάση πολιτικά κριτήρια και ότι η κ. Μπακογιάννη εξασφαλίζει άνοιγμα του κόμματος πέρα από την κομματική βάση. Όμως θα έχει δυσκολία να εξηγήσει πως από τη μία πλευρά μιλούσε για την ανάγκη να ανοιχθεί η διαδικασία εκλογής στην κοινωνία και από την άλλη συντάσσεται με την κ. Μπακογιάννη που επεδίωκε την εκλογή από το συνέδριο με τους παλιούς μηχανισμούς και τις διαδικασίες των διαδρόμων. Την ίδια ώρα όμως εμφανιζόταν μαζί με τον κ. Μειμαράκη και πολλοί είχαν από τότε πει ότι «είναι και οι δύο λαγοί της Ντόρας».
Από την πλευρά της κ. Μπακογιάννη η προσχώρηση του κ. Σπηλιωτόπουλου είναι από τις λίγες κινήσεις εντυπωσιασμού που διαθέτει μετά την συμμαχία Σαμαρά Αβραμόπουλου. Γι αυτό άλλωστε λένε ότι «η Ντόρα του έκανε πρόταση που δεν μπορούσε να αρνηθεί». Ο κ. Σπηλιωτόπουλος πάντως θέλει την θέση του γραμματέα του κόμματος. Στο στρατόπεδο Σαμαρά πάλι έχουν προεξοφλήσει την κίνησή του. Θα απαντήσουν με την δήλωση από έναν άλλο πολιτικό της νέας γενιάς συνηλικιώτη του κ. Σπηλιωτόπουλου τον κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη ο οποίος έχει απήχηση στον ευρύτερο καραμανλικό χώρο.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Ανακοινώσεις το μεσημέρι"