Σε σταυροδρόμι ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ

15.11.09 Αναρτήθηκε από diogenis
Διχάζουν η κάρτα μέλους και το νέο οργανωτικό μοντέλο του σχήματος. Δύο προτάσεις και ένα σχέδιο ξεχωρίζουν στον διάλογο. Ποια θέση αναμένεται να κρατήσει ο Αλέξης Τσίπρας

Στο σημείο μηδέν βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα ολίγων μηνών επανέρχεται το δίλημμα για τη φυσιογνωμία του. με τις συνιστώσες του σχήματος να βρίσκονται από τη μία πλευρά του λόφου και τον ΣΥΝ από την άλλη.
Η περιβόητη πλέον «κάρτα μέλους» αλλά και το νέο οργανωτικό μοντέλο του ΣΥΡΙΖΑ «διχάζουν» όσους συμμετέχουν στο εγχείρημα, ενώ και στην Κουμουνδούρου υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και τοποθετήσεις για το παρόν και το μέλλον του σχήματος.

Σχεδόν έναν μήνα μετά τις εθνικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να επιστρέψει στο κλίμα προ των εκλογών -ο κίνδυνος της διάλυσης ήταν προ των πυλών- ενώ η ηχηρή επανεμφάνιση του Αλέκου Αλαβάνου προσθέτει ακόμη έναν πονοκέφαλο στην Κουμουνδούρου, καθώς ελάχιστοι γνωρίζουν τις προθέσεις του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στον άτυπο «διάλογο» που έχει ξεκινήσει στην κορυφή αλλά και στη βάση της παράταξης έχουν κατατεθεί δεκάδες κείμενα και σχέδια για το νέο οργανωτικό μοντέλο του ΣΥΡΙΖΑ. Πλήρης σύγχυση. Ωστόσο, δύο προτάσεις συν ένα σχέδιο φαίνεται ότι ξεχωρίζουν: Η πρόταση του προέδρου του ΣΥΝ, Αλέξη Τσίπρα, για τη μετεξέλιξη του σχήματος σε ενιαίο, πολιτικό, δημοκρατικό και πολυτασικό φορέα, υπό ορισμένες προϋποθέσεις και προαπαιτούμενα.

Η δημοκρατική διάρθρωση του νέου φορέα από τη βάση μέχρι την κορυφή, ο δημοκρατικός δρόμος προς τον σοσιαλισμό και ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός του νέου φορέα μέσα από το σχήμα του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Σε σταυροδρόμι ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ"