ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ !

16.11.09 Αναρτήθηκε από diogenis
Απέραντο και βαθύ το μήνυμα ενότητας στη μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη της Ν.Δ. Η βάση του Κόμματος είναι ενωμένη. Κυριολεκτικά μια γροθιά. Και ψηφίζει Ελπίδα ! Ελπίδα για μεγαλύτερη και καλύτερη Νέα Δημοκρατία. Ελπίδα, για το ότι θα πάμε την Ελλάδα ψηλότερα. Ελπίδα για νέα οργάνωση, που σέβεται τον πολίτη, τον ψηφοφόρο, το μέλος. Που ακούει τον νέο άνθρωπο. Που αγαπάει το διάλογο. Ελπίδα για ισχυρή ιδεολογική ταυτότητα, όπου ο Νεοδημοκράτης έχει θέσεις. Ξέρει γιατί πιστεύει στην παράταξη. Και δεν ντρέπεται να λέει τι είναι. Ελπίδα για ισχυρή αντιπολίτευση, έντιμη όπου συμφωνούμε. Αλλά και αυστηρή κι αποφασισμένη, εκεί που θα διαφωνήσουμε. Οι Πρωθυπουργοί των ατελείωτων υποσχέσεων, έχουν πάντα σύντομη ημερομηνία λήξης.

Διατυπώνουμε λοιπόν τις θέσεις μας ανοικτά. Φανερά. Με σαφήνεια. Επτά τα πιο κρίσιμα ζητήματα αυτής της αναμέτρησης : Το πρώτο είναι πως θα ψηφίσουμε όλοι ! Έχουμε τη μεγάλη ευκαιρία να πάρουμε στα χέρια μας το μέλλον του Κόμματος. Γι’ αυτό πρέπει να ψηφίσουμε όλοι ! Έχουμε τη μοναδική ευκαιρία να κάνουμε τη μεγάλη αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Και η αλλαγή ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία θα έχει επιπτώσεις σε όλο το πολιτικό φάσμα. Θα φέρει ανατροπές παντού. Γιατί για πρώτη φορά θα εκφραστεί ο λαός.
Και ο λαός της Νέας Δημοκρατίας, θα εκφραστεί κόντρα στη λογική των περιχαρακώσεων, που απομακρύνουν τη βάση από την ηγεσία. Κόντρα επίσης στους κατεστημένους μηχανισμούς.
Βέβαια, και το 2004, στο ΠΑΣΟΚ, είχαμε, για πρώτη φορά εκλογή του αρχηγού από τη βάση. Όμως, τότε, η διαδοχή είχε ήδη γίνει. Και την επικύρωσαν σε ένα δημοψήφισμα χωρίς αντίπαλο. Και το 2007 έγινε ξανά εκλογή αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ, με δύο υποψηφίους. Τότε όμως, την εκλογή στη βάση την επέβαλε από πάνω ο κομματικός τους μηχανισμός. Στη δική μας την περίπτωση ΟΜΩΣ, την εκλογή την επέβαλε η βάση. Και κόντρα στην αρχική αντίθεση των μηχανισμών.
www.steliosmarkellos.gr
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ !"