Το παρασκήνιο της απόσυρσης

3.11.09 Αναρτήθηκε από diogenis
Ενα τελείως διαφορετικό εσωκομματικό τοπίο διαμορφώνεται πλέον στην πορεία για την ανάδειξη νέου προέδρου της ΝΔ, μετά την απόφαση του κ. Δημ. Αβραμόπουλου να αποσύρει την υποψηφιότητά του. Η κίνηση αυτή, την οποία στελέχη της ΝΔ είχαν σχεδόν προαναγγείλει μετά τις εξελίξεις στη σύνοδο της κεντρικής επιτροπής, αλλάζει κατ αρχήν τα δεδομένα σε ό,τι αφορά αυτή καθεαυτή τη σύγκρουση.
Η διεξαγωγή δεύτερου γύρου για την εκλογή προέδρου δεν φαντάζει πλέον τόσο πιθανή, καθώς τα αριθμητικά δεδομένα επιτρέπουν -σύμφωνα με τους αναλυτές- την εκλογή νέου προέδρου από τον πρώτο γύρο. Από εκεί και πέρα, η «μάχη» της κυρίας Ντ. Μπακογιάννη και του κ. Αντ. Σαμαρά θα δοθεί και στο πεδίο επιρροής του κ. Αβραμόπουλου. Το τι θα πράξει δε ο ίδιος ο πρώην υπουργός Υγείας ίσως αποδειχθεί καθοριστικό για την ίδια την εκλογή.
Μέχρι στιγμής, πάντως, ζητεί από τα στελέχη που τον στήριξαν να πράξουν κατά συνείδηση, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα επιμείνει μέχρι τέλους σε αυτή τη θέση. Η αντίστροφη μέτρηση για την απόσυρση της υποψηφιότητας του κ. Αβραμόπουλου ξεκίνησε με το τέλος της συνεδρίασης της κεντρικής επιτροπής.
Ο κ. Αβραμόπουλος είχε μείνει μόνος μαζί με τον κ. Ψωμιάδη να υπερασπίζεται την άποψη ότι έπρεπε να δοθεί δικαίωμα ψήφου και στους «φίλους» της ΝΔ. Από εκείνη τη στιγμή άρχισε να σκέφτεται ουσιαστικά την αποχώρησή του, με δεδομένο άλλωστε ότι η εκλογική του δύναμη δεν προέρχεται μέσα από το οργανωμένο κόμμα, αλλά από την ευρύτερη κοινωνία. Ετσι, μετά την απόφαση της κεντρικής επιτροπής, οι δυνατότητές του να δώσει με αξιώσεις την εκλόγιμη μάχη περιορίστηκαν σημαντικά.
Την Κυριακή, δήλωνε απογοητευμένος από την εξέλιξη της «κούρσας διαδοχής» και από το κλίμα πόλωσης που έχει ήδη δημιουργηθεί, με αφορμή τις αναφορές στην περίοδο 92 -93. Νωρίς το πρωί της Δευτέρας, μίλησε με τους στενούς του συνεργάτες και τους ανακοίνωσε την οριστική του απόφαση να μην πάρει μέρος στη διεκδίκηση της ηγεσίας της ΝΔ.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Το παρασκήνιο της απόσυρσης"