Στους έξι οι θάνατοι από τον ιό

3.11.09 Αναρτήθηκε από diogenis
Στους έξι έφτασαν οι νεκροί από τη νέα γρίπη στην Ελλάδα. Ενας 34χρονος παραπληγικός, ο οποίος έπασχε και από ηπατοπάθεια, άφησε χθες την τελευταία του πνοή, καθώς υπέστη πολυοργανική ανεπάρκεια. Είχε υποβληθεί σε εξετάσεις, οι οποίες έδειξαν ότι είχε νοσήσει από τη νέα γρίπη, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ).
Ο ιός Α (Η1Ν1)ν «ενοχοποιείται» και για τον προχθεσινό θάνατο ενός 42χρονου. Ο άτυχος άνδρας υπέστη καταπληξία και καρδιακή ανεπάρκεια, οι οποίες του κόστισαν τη ζωή. Κατά την ολιγόωρη νοσηλεία του είχε υποβληθεί σε εξέταση, η οποία έδειξε ότι νοσούσε από τη νέα γρίπη. Με σκοπό να διερευνηθεί εάν η γρίπη προκάλεσε τα σοβαρά αυτά προβλήματα, δόθηκε εντολή για ιατροδικαστική εξέταση, το πόρισμα της οποίας αναμένεται σήμερα.
Στους έξι οι θάνατοι από τον ιό
Η δραστηριότητα της γρίπης εμφανίζεται αυξημένη στη χώρα μας, με τους εφήβους και τους νεαρούς ενηλίκους να αποτελούν τον κύριο «στόχο» της. Τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα αφορούν άτομα ηλικίας 10 έως 29 ετών, ενώ η νέα γρίπη ανιχνεύεται εξαιρετικά σπάνια στους άνω των 50 ετών.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Στους έξι οι θάνατοι από τον ιό"