Αδυνατώ να κατανοήσω τί είναι εκείνο που έχει μπερδέψει το Ξυλόκαστρο σχετικά με την ομιλία Σκούρα. Περισσότερο αδυνατώ να κατανοήσω για ποιο λόγο οι φίλοι του δυσκολεύονται να τον ερμηνεύσουν.

Ο Σκούρας ήταν συγκεκριμένος και σαφής. Ζωγράφισε πρόσωπα και καταστάσεις, έδωσε ξεκάθαρο στίγμα των προθέσεών του.

Αν υπάρχουν κάποιοι που δυσκολεύονται, μάλλον δεν έχουν στήσει καλά το σκηνικό στο μυαλό τους γιατί προφανώς προσπαθούν να εντάξουν την ομιλία Σκούρα στο δική τους ερμηνευτική ικανότητα και να απαντήσουν μονοδιάστατα στις δικές τους ανησυχίες και φόβους που φυσικά είναι πολύ μακριά από το πεδίο σκέψης του πρώην Δημάρχου. Δεν τον αφορούν, δεν τον ενδιαφέρουν και συνεπώς δεν επεξεργάζεται τέτοιου είδους δεδομένα πριν τοποθετηθεί.

Ο πρώην Δήμαρχος έχει περάσει από όλα τα διαθέσιμα μονοπάτια εξουσίας που μπόρεσε ή θέλησε να διεκδικήσει. Είναι προφανές ότι η περίοδος που λάτρεψε περισσότερο ήταν εκείνη κατά την οποία μπορούσε ουσιαστικά να διοικεί και να υλοποιεί θέματα χωρίς να φθείρεται από την καθημερινή επαφή με το όποιο περιβάλλον. Κατάλαβε ότι οι δυνατότητες του παρασκηνίου είναι τόσες που ουσιαστικά το καθιστούν πιο ελκυστικό και πιο ισχυρό από οποιοδήποτε προσκήνιο που έχει γκρίνιες, ανασφάλειες, φαγούρες, λιγούρες.

Γι' αυτό τους λέει "το γεγονός ότι δεν διεκδικώ τον πρώτο ρόλο στην προσπάθεια, σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι αδιαφορώ".

Και εν τέλει τους εξηγεί με λίγα λόγια : "Αφού δεν μπορείτε να βρείτε έναν, σας τον περιγράφω, σας τον σκιαγραφώ (μπορεί εγώ να τον έχω βρει κιόλας) και θα κάνω τα κουμάντα μου να του μάθω του ανθρώπου στράτα".

Τα υπόλοιπα δεν θα σας τα πω ακόμα ... Είναι νωρίς.

Να έχει και λίγη αγωνία η υπόθεση ...


Ευχήνορας






You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Ο Σκούρας ζωγράφισε πρόσωπα και καταστάσεις - Ευχήνορας"