Για μία ακόμη φορά η υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται θέμα πώλησης μονάδων της ΔΕΗ.

Συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους μετά τη συνεδρίαση της ειδικής κυβερνητικής σύσκεψης υπό τον Θόδωρο Πάγκαλο, η υπουργός τόνισε ότι «συζητάμε τα πάντα εκτός από την πώληση μονάδων της ΔΕΗ» και επίσης ότι «η κυβέρνηση έπεισε τους κοινοτικούς εταίρους ότι δεν τίθεται θέμα πώλησης».

Όπως ανέφερε επίσης η κ. Μπιρμπίλη, εξασφαλίστηκε παράταση έως το τέλος του χρόνου, προκειμένου η κυβέρνηση να παρουσιάσει την πρότασή της για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας. Ήδη -είπε η κ. Μπιρμπίλη- συζητούνται τεχνικά θέματα για τα οποία θα υπάρξει κατάληξη στο τέλος του χρόνου.

Όπως έγινε γνωστό από αρμόδιους παράγοντες του υπουργείου, τα μέλη της τρόικας, που εισηγήθηκαν αρχικά πώληση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ, δεν αποκλείουν ισοδύναμες λύσεις που θα οδηγήσουν σε απελευθέρωση των αγορών.

Εκτός από τις αλλαγές στο ρυθμιστικό πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίες υπαγορεύονται και από την Κοινοτική νομοθεσία, το μνημόνιο που έχει υπογραφεί τον Μάιο προβλέπει ότι το φθινόπωρο η κυβέρνηση θα πρέπει να εκδώσει Προεδρικό Διάταγμα για την απελευθέρωση της χονδρικής αγοράς ενέργειας και Υπουργική Απόφαση για τον εξορθολογισμό των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας.

Στη σύσκεψη, πέραν του θέματος της απελευθέρωσης αγοράς ενέργειας, συζητήθηκαν τα θέματα των επενδύσεων, που πρέπει να γίνουν στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ο ενεργειακός σχεδιασμός της χώρας έως το 2020.

Στη σύσκεψη μετείχαν εκτός από τον κ. Πάγκαλο ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, ο υπουργός Επικρατείας, Χ. Παμπούκης και ο Ν. Αθανασάκης.


Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Δεν τίθεται θέμα πώλησης μονάδων της ΔΕΗ"