Την κυβερνητική πολιτική σε σημαντικούς τομείς χαράσσει αυτό το διάστημα από την Πάρο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος μάλιστα έχει καλέσει στο κυκλαδίτικο νησί στενούς συνεργάτες του, όπως ο Χ.Παμπούκης και ο Π.Γερουλάνος. Αναπτυξιακός νόμος, άνοιγμα επαγγελμάτων, Παιδεία και Ασφάλεια στις πρώτες προτεραιότητες του Μαξίμου, μετά το τέλος των θερινών διακοπών.

Σύμφωνα με τα Νέα, στην Πάρο ήδη βρίσκονται ο υπουργός παρά τω Πρωθυπουργό Χάρης Παμπούκης και ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να μεταβεί στο νησί και ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος.

Το ο γεγονός ότι ο πρωθυπουργός θέλει τους δύο στενούς του συνεργάτες και προσωπικούς του φίλους κοντά του στη διάρκεια της παραμονής του στην Πάρο, επιβεβαιώνει εν μέρει τις πληροφορίες που επιμένουν ότι ο κ. Παπανδρέου αυτές τις ημέρες θα καταλήξει στις αλλαγές που σκέφτεται να υλοποιήσει είτε στην κυβέρνηση είτε στο Μαξίμου είτε στο ΠΑΣΟΚ το επόμενο διάστημα.

Τέσσερις είναι οι τομείς όπου αναμένεται να επικεντρωθεί το κυβερνητικό έργο μετά τις καλοκαιρινές διακοπές του πρωθυπουργού και των υπουργών: ο αναπτυξιακός νόμος, το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, η Παιδεία και η Ασφάλεια.

Όπως αναφέρει το Βήμα, βασική εκκρεμότητα της κυβερνητικής πολιτικής θεωρείται το ζήτημα της ανάπτυξης. Η αρμόδια υπουργός Λούκα Κατσέλη έχει ήδη δώσει σε δημόσια διαβούλευση το νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο, με καταληκτική ημερομηνία. Έχει επίσης ζητήσει να συζητηθεί το σχέδιο νόμου κατά προτεραιότητα στο πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο που θα συγκληθεί μετά τις θερινές διακοπές και πιθανότατα θα συμπέσει με την έναρξη των εργασιών του β΄ θερινού τμήματος της Βουλής στις 23 Αυγούστου.

Τα ζητήματα της Ασφάλειας και της λεγόμενης χαμηλής εγκληματικότητας απασχολούν επίσης την κυβέρνηση, καθώς εντοπίζονται από τη μία πλευρά ανησυχίες πολιτών σε αστικές περιοχές για την παρουσιαζόμενη εγκληματικότητα και από την άλλη κρούσματα πρωτοφανούς βίας σε χώρους όπως τα γήπεδα. Συνεργάτες του πρωθυπουργού υποστηρίζουν ότι η τήρηση της νομιμότητας σε όλα τα επίπεδα αποτελεί βασική προϋπόθεση προκειμένου να εμπεδωθούν όλες οι φιλόδοξες διακηρύξεις περί ισονομίας και δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Σπύρο Βούγια, ήδη ετοιμάζεται νομοσχέδιο για την ασφάλεια και την πάταξη της εγκληματικότητας, το οποίο θα έλθει προς συζήτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο αμέσως μετά τις διακοπές.

Όσον αφορά στον τομέα της Παιδείας, το φθινόπωρο θα ξεκινήσει η διαβούλευση του νόμου-πλαισίου για τα ΑΕΙ. Προκειμένου, δε, να αποφευχθούν οι εντάσεις στα πανεπιστήμια, θα επιδιωχθεί μια συζήτηση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας με τους εκπροσώπους των συνδικαλιστών καθηγητών, τόσο από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ όσο και από τους χώρους της Αριστεράς.


Πηγή : in.gr
You can leave a response, or trackback from your own site.

3 Response to "Δουλεύει σκληρά στην Πάρο ο Παπανδρέου"

  1. Ανώνυμος Said,

    ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΤΕ ΑΥΤΑ?
    ΟΤΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΛΛΗΤΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ ΠΗΓΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΓΑΣΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ?
    ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΛΛΟΘΙ ΝΑ ΛΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΛΑ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΦΤΩΧΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΥΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΝΑ ΠΑΕΙ
    ΕΝΕΚΑ Η ΒΕΝΖΙΝΗ
    ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΠΙΟ ΑΝΑΛΓΗΤΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΕ ΠΟΤΕ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ
    ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΡΑΚΟΥΜΕΛ
    ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ
    ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΤΕ
    ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΦΑΡΣΟΚΩΜΩΔΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ
    ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ

    Posted on 11 Αυγούστου 2010 στις 6:36 μ.μ.

     
  2. Ανώνυμος Said,

    τον τιτλο του αρθρου να τον παρω για χιουμορακι ?
    γιατι αν καταλαβω οτι ο γραφων σοβαρολογει θα κοψω τις κοτσιδες μου
    ειπαμε ο πρωθυπουργος ειναι αμερικανακι
    αλλα επειδη τον ψηφισαν πολλα αμερικανακια μην θεωρειτε δεδομενο οτι στην ελλαδα κατοικουν μονο ατλαντειοι φωστηρες του πνευματος
    ευτυχως ζουμε ακομα και κατι λιγοι απογονοι του σωκρατη
    παρακαλουμε πολυ
    σεβαστειτε μας

    Posted on 11 Αυγούστου 2010 στις 7:01 μ.μ.

     
  3. Ανώνυμος Said,

    παιδια να πεταχτει καποιος να του παει μια φανελλα να αλλαξει
    γιατι απο τον πολυ ιδρωτα στην καυτη παρο θα αρπαξει καμμια πουντα ο καυμενος
    και μετα που θα βρουμε αλλον να τον αντικαταστησουμε
    εμαθα πως μετα απο τον γιωργακη το εσπασε το καλουπι ο θεος

    Posted on 11 Αυγούστου 2010 στις 7:30 μ.μ.