Υποψήφιος Δημοτικός
Σύμβουλος με τον Συνδυασμό
«Ο ΔΗΜΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ» του Κώστα Γιώτη

Ρούκης Βασίλειος του Γεωργίου

Υπτχος (Μ.Ε.) ε.α. Πολιτικός Μηχανικός
Γεννήθηκε το 1956 στη Ξυλοκέριζα Κορινθίας από αγροτική οικογένεια, έχει δύο αδέλφια το Μιχάλη και το Γιάννη, παντρεύτηκε την Αικατερίνη Κίννα και απέκτησαν δύο αγόρια το Γιώργο και το Στέλιο. Το 1974 αποφοίτησε από το εξατάξιο Γυμνάσιο Κορίνθου (πρακτικό). Κατά τις εισαγωγικές εξετάσεις επέτυχε στη Σχολή Μηχανικών Αεροπορίας (Σ.Μ.Α.) και το Φυσικό τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών.
Το 1978 αποφοίτησε αριστούχος από τη Σ.Μ.Α. και ορκίστηκε αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας (Π.Α.) με το βαθμό του Ανθυποσμηναγού. Την ίδια χρονιά εισήχθηκε με κατατακτήριες εξετάσεις στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, από όπου αποφοίτησε και εγγράφηκε ως μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ).
Κατά την διάρκεια της 35ετούς σταδιοδρομίας του στην Π.Α. υπηρέτησε σε διάφορες νευραλγικές θέσεις ευθύνης κυριότερες των οποίων είναι:
•Τμηματάρχης προγραμματισμού, οργάνωσης, μελέτης κατασκευών.
•Προϊστάμενος Γραφείων και Διευθύνσεων επίβλεψης έργων.
•Διοικητής Μονάδας Αεροπορικών Κατασκευών και υπεύθυνος αποκατάστασης των ζημιών κατά την περίοδο των σεισμών της Αττικής το Σεπτέμβριο του 1999.
•Διευθυντής της Διεύθυνσης προγραμματισμού παρακολούθησης, εκτέλεσης και απόδοσης έργων Π.Α. (οικοδομικών, υδραυλικών, λιμενικών, πολεοδόμησης, οδοποιίας, καυσίμων, βιολογικών καθαρισμών, ειδικών κατασκευών, αποκατάστασης ζημιών, προστασίας δικτύων ευκολιών κ.τ.λ.).
•Σύνδεσμος της Π.Α. με άλλα Υπουργεία και υπηρεσίες του κράτους.
•Υπεύθυνος εκ μέρους της Π.Α. για τα έργα και την εν γένει συνεισφορά της κατά την προετοιμασία και τέλεση των Ολυμπιακών αγώνων του 2004.
•Τεχνικός σύμβουλος στον οικοδομικό συνεταιρισμό της Π.Α.
•Μέλος των τεχνικών συμβουλίων έργων της Π.Α. επί δύο δεκαετίες περίπου. Γνώστης και χειριστής του Νομικού πλαισίου εκτέλεσης των δημοσίων έργων. Με μεγάλη συγγραφική συμμετοχή στην προσαρμογή του Νομικού πλαισίου στις ανάγκες της Π.Α. καθώς και έκδοση προσωπικού βοηθήματος.
•Κλαδάρχης του Γ κλάδου της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης της Π.Α. απ’ όπου και αποστρατεύτηκε με το βαθμό του Υποπτέραρχου.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Μία σημαντική προσωπικότητα κοντά στον Κώστα Γιώτη"