Σκληρή πολιτική αντιπαράθεση έχει προκαλέσει η παρέμβαση της ΝΔ, η οποία ζήτησε από τον πρωθυπουργό την αποπομπή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου, μετά τις δηλώσεις του τελευταίου περί πιθανής αναδιάρθρωσης του χρέους.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος, σε δήλωσή του επισημαίνει πως ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News, αποκλείει το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους, επισημαίνοντας μάλιστα, πως τα σενάρια αυτά προέρχονται από εκείνους που δεν θέλουν την επιτυχία μας.

Ο Θόδωρος Πάγκαλος όμως, τόσο σε συνέντευξή του στο "Βήμα της Κυριακής", όσο και σε πρωϊνή εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους. "Είτε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του κ. Παπανδρέου επενδύει στη χρεοκοπία της χώρας, όπως λέει ο ίδιος ο πρωθυπουργός για όσους μιλούν για αναδιάρθρωση του χρέους, είτε άθελά του ο κ. Πάγκαλος, αποκάλυψε στον ελληνικό λαό το πραγματικό περιεχόμενο και το σκοπό του πρόσφατου εκλογικού εκβιασμού του κ. Παπανδρέου", τονίζει ο κ. Παναγιωτόπουλος. Σε απάντησή τους οι κ.Θ.Πάγκαλος και Γ.Πεταλωτής καταλόγισαν στη ΝΔ διαστρέβλωση του δημόσιου διαλόγου και σενάρια καταστροφής.

Ο κ. Πάγκαλος στη δήλωση του εκφράζει την χαρά του «γιατί η Νέα Δημοκρατία υιοθέτησε, με αφορμή μια θεωρητική συζήτηση για τη σχέση μιας οποιασδήποτε χώρας με το χρέος που την βαρύνει, το σύνολο των επιχειρημάτων του ΠΑΣΟΚ για την ανάγκη πιστής εφαρμογής όλων των όρων του Μνημονίου, ώστε να επιτευχθεί με την αξιοποίηση του μηχανισμού, που ο Πρωθυπουργός επέτυχε για τη χρηματοδότηση των άμεσων αναγκών της χώρας, η μείωση του δημοσίου ελλείμματος».

«Είναι προφανές», προσθέτει, «ότι η ΝΔ έχει φαντασιώσεις και διαθέτει εκπληκτικές ικανότητες διαστροφής όλων όσων περιλαμβάνονται στο δημόσιο διάλογο».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγορεί τη ΝΔ ότι για να ξεφύγει από τα αδιέξοδα της πολιτικής της ανυπαρξίας, αναπτύσει σενάρια συνομωσίας διαστρεβλώνοντας συνειδητά τις δηλώσεις του κ. Πάγκαλου.

Ανταπαντώντας στον κ.Θ.Πάγκαλο, η Ρηγίλλης σημειώνει ότι "οι διευκρινίσεις που έδωσε ο αντιπρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τα όσα είπε για το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους της χώρας, δεν πείθουν κανέναν.


Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Κόντρα κυβέρνησης-ΝΔ για δηλώσεις Θ.Πάγκαλου"