Χαμηλότερα των στόχων τα έσοδα

2.11.10 Αναρτήθηκε από diogenis
Αύξηση 3,6% σημείωσαν σύμφωνα με πληροφορίες τα έσοδα του προϋπολογισμού το δεκάμηνο Ιανουάριος - Οκτώβριος 2010 έναντι ετήσιου στόχου αύξησης 8,7%.

Ιδιαίτερα θετικά, πάντως, είναι τα στοιχεία για τις εισπράξεις από ΦΠΑ, καθώς τον Οκτώβριο παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 15%. Συνολικά τον Οκτώβριο στα ταμεία του δημοσίου εισέρευσαν έσοδα 4,435 δισ. ευρώ με αποτέλεσμα στο δεκάμηνο οι συνολικές εισπράξεις να ανέλθουν σε 40,985 δισ. ευρώ.

Με βάση τα στοιχεία αυτά για εκπληρωθούν οι προβλέψεις του προϋπολογισμού θα πρέπει έως το τέλος του χρόνου να εισπραχθούν επιπλέον έσοδα 11,8 δισ. ευρώ, μέρος των οποίων θα προέλθει από τα τέλη κυκλοφορίας, αλλά και την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων.

Στο μεταξύ, ξεκίνησε η αποστολή των ειδοποιητηρίων στους φορολογούμενους για τα τέλη κυκλοφορίας ΙΧ αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών καθών και των άλλων οχημάτων. Η προμήθεια των ειδικών σημάτων πρέπει να γίνει έως τις 31.12.2010 όπως προβλέπεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών που ταχυδρομήθηκε προς τις εφορίες. Για πρώτη φορά το κόστος των σημάτων που αφορούν τα αυτοκίνητα που έχουν ταξινομηθεί από 1 Νοεμβρίου και μετά συνδέεται με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.


Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Χαμηλότερα των στόχων τα έσοδα"