Τσίπρας : "Ανοχή ή καταδίκη"

1.11.10 Αναρτήθηκε από diogenis
"Ανοχή ή καταδίκη" της κυβερνητικής πολιτικής και του Μνημονίου, είναι το πραγματικό δίλημμα αυτών των εκλογών , δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου χθες Κυριακή, στο Ζάππειο, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας.

Παρουσιάζοντας τι θέσεις του κόμματός του, ενόψει των εκλογών της επόμενης Κυριακής , και ταυτόχρονα, έχοντας στο επίκεντρο της ανάλυσής του το δίλημμα που έθεσε ο πρωθυπουργός, ο κ. Τσίπρας ζήτησε από την ελληνικό λαό στις 7 Νοεμβρίου , να στείλει ένα μήνυμα ανατροπής "της καταστροφικής πορείας" που ακολουθεί η κυβέρνηση , τονίζοντας ότι η ψήφος κατά της κυβέρνησης μπορεί να επιδράσει καταλυτικά και να ανοίξει δρόμους ελπίδας για προοδευτικές εξελίξεις μετά τις εκλογές.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι "είναι έκθετος" καθώς "πανικόβλητος από την έκταση της απελπισίας του λαού καταφεύγει σε κενό περιεχομένου εκβιασμό για πρόωρες εκλογές και προσπαθεί να μετατρέψει την δημοκρατία, από αγαθό σε φόβητρο".

Η χώρα κινδυνεύει από το Μνημόνιο, από τους δανειστές και την Τρόικα και όχι από την ελεύθερη βούληση του λαού, είπε ο κ. Τσίπρας, υποστηρίζοντας ότι σωτηρία για τη χώρα θα είναι η απεμπλοκή από το Μνημόνιο.

Επίσης, επέκρινε τον κ. Παπανδρέου, για την στάση του στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, κατηγορώντας τον ότι πήρε το μέρος των ισχυρών και πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός έπρεπε να δηλώσει ότι θα θέσει σε δημοψήφισμα την αλλαγή της Συνθήκης της Λισσαβόνας, ώστε να ενισχυθεί και η διαπραγματευτική ικανότητα της χώρας.


Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Τσίπρας : "Ανοχή ή καταδίκη""