Στόχος της κυβέρνησης είναι το 2011 να είναι η τελευταία χρονιά της ύφεσης και το 2012 η οικονομία να εισέλθει στην ανάπτυξη ώστε το 2013 να έχουμε αφήσει πίσω μας όσα μας οδήγησαν στην κρίση, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στη τελευταία συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου για το 2010. Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, η συνεδρίαση της Τετάρτης ήταν η 31η από την αρχή του έτους και η 39η από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας.

Το 2010 τόνισε, σταθήκαμε όρθιοι στη μεγαλύτερη κρίση που πέρασε ο ελληνισμός στην πρόσφατη ιστορία του. Ωστόσο, πρόσθεσε, μπήκανε μπροστά σημαντικές και ιστορικές αλλαγές για τη δημιουργία μιας διαφορετικής Ελλάδας.

Αναφερόμενος στο 2011 ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι οι προτεραιότητες για την κυβέρνηση είναι η δημιουργία ενός κράτους στην υπηρεσία του πολίτη, η επάνοδος της χώρας στην ανάπτυξη, μια κοινωνία ευνομίας, συμμετοχής, διαφάνειας και δικαιοσύνης, ένα πραγματικό κράτος πρόνοιας καθώς και η ενδυνάμωση της φωνής και του κύρους της χώρας διεθνώς.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους υπουργούς από το νέο έτος να φέρνουν στο Υπουργικό Συμβούλιο, πέραν των νομοσχεδίων, και κάποιες συγκεκριμένες πολιτικές προτάσεις ή κάποιο πιλοτικό και πειραματικό πρόγραμμα για τον τρόπο εφαρμογής των νομοθετικών ρυθμίσεων.


Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Παπανδρέου : "Επιστροφή στην ανάπτυξη από το 2012""