H πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξει άμεσα τα κλειστά επαγγέλματα.
Πρώτοι στην λίστα είναι οι φαρμακοποιοί.
Το θέμα ασφαλώς απασχολεί έντονα και τους φαρμακοποιούς του νομού. Μιλήσαμε το πρωί με τον Πρόεδρο της Ένωσης Φαρμακοποιών Κορίνθου κ. Παναγιώτη Σιαπκαρά και στην Γραμματέα της Ένωσης Φαρμακοποιών Κορίνθου κα Αναστασία Μπάρτζη που είναι και μέλος του καινούργιου Διοικητικού Συμβουλίου και τους ρωτήσαμε για το πώς αντιμετωπίζουν την απελευθέρωση του επαγγέλματος.
Ο κ. Σιαπκαράς μας είπε ότι δεν τίθεται θέμα ανοίγματος του επαγγέλματος απλά υπάρχει πρόταση από το Υπουργείο Υγείας να αλλάξει το κριτήριο των 1.500 ατόμων ανά φαρμακείο, το μέτρο που ισχύει σήμερα και να μειωθεί στα 1.300 έως 1.000 άτομα που σημαίνει ότι θα υπάρξουν νέες θέσεις φαρμακείων στην Ελλάδα.
Είπε ότι είναι αντίθετος στην πρόταση ανοίγματος του επαγγέλματος νέων φαρμακοποιών διότι σήμερα υπάρχουν 12.000 φαρμακεία στην Ελλάδα αριθμός χωρίς προηγούμενο σε ολόκληρη την Ευρώπη όπως δήλωσε μέχρι και προχθές ο κύριος Υπουργός.




Η κα. Μπάρτζη μας δήλωσε ότι η απελευθέρωση του επαγγέλματος των φαρμακοποιών όπως τίθεται από το Υπουργείο Υγείας και αναφέρεται στην μείωση ποσοστού κέρδους είδη βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση με το Υπουργείο θα πάρει την μορφή μιας επιστροφής χρημάτων προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία εφόσον αυτά πληρώνουν στο χρόνο που προβλέπεται από τον νόμο.
Προς τον αριθμό των φαρμακείων υπάρχουν πληθυσμιακά και χωροταξικά κριτήρια κατοχυρωμένα από αποφάσεις Ευρωπαϊκών Ανώτατων Δικαστηρίων.
Μέχρι στιγμής επίσημα δεν έχει κατατεθεί από το Υπουργείο διαφορετική πρόταση από αυτά που ισχύουν.
Είμαστε σε διαδικασία διαλόγου με το Υπουργείο η οποία γίνεται σε καλό κλίμα, προς το παρών εξελίσσεται και γι’ αυτό δεν υπάρχει λόγος για κινητοποιήσεις.
Και οι δύο μας ευχήθηκαν Χρόνια Πολλά και πάντα υγεία και ευτυχία σε όλον τον κόσμο.

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Τι περιμένουν οι φαρμακοποιοί της Κορινθίας απο την απελευθέρωση του επαγγέλματος;"