Σε δίνη οι υπηρεσίες

Αυτό τον καιρό οι υπηρεσίες βρίσκονται κυριολεκτικά σε μια συνεχή ανακατωσούρα. Το πρόβλημα είναι σοβαρότερο στους δήμους που βρέθηκαν και με περισσότερες υπηρεσίες και με περισσότερους υπαλλήλους που ήρθαν είτε από τους συγχωνευθέντες δήμους, είτε από την πρώην νομαρχία. Το κτιριακό θα είναι μεγάλο θέμα, όπως και η κατανομή. Ο «Καλλικράτης» δεν ευνοεί ιδιαίτερα ούτε την αποκέντρωση, ούτε το σωστό διαχωρισμό αρμοδιοτήτων.


Ο γρίφος της Περιφέρειας

Αν και στην αρχή φαινόταν ότι η Περιφέρεια θα μαζευόταν πιο γρήγορα σε επίπεδο υπηρεσιών, τα πρώτα νέα δείχνουν ότι και εκεί υπάρχουν σύνθετα προβλήματα προερχόμενα από τον ίδιο το νόμο. Οι ασάφειες και τα γκρίζα άρθρα δημιουργούν προβληματισμό και γρίφους. Ζήτημα αποτελούν και οι πρώην υπηρεσίες της περιφέρειας. Πολλοί νομίζουν ότι η Περιφέρεια περιλαμβάνει μόνο την πρώην νομαρχία, αλλά και αυτές οι υπηρεσίες υπάγονται στο νέο σχήμα. Οπότε υπάρχουν πολλά θέματα διοικητικής φύσεως που πρέπει να λυθούν.


Εγκύκλιοι και διευκρινήσεις

Έλεγε ο Ραγκούσης ότι μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου θα έχουν βγει όλα τα προεδρικά διατάγματα και οι σχετικοί νόμοι για τον «Καλλικράτη». Μπορεί αυτό να έγινε έστω και κατά το ήμισυ, όμως από εδώ και πέρα αρχίζει ο χορός των διευκρινιστικών εγκυκλίων. Οι ερωτήσεις είναι πολλές επί των κανονισμών και πολύ φοβάμαι ότι τις απαντήσεις δεν τις έχουν ούτε και αυτοί που έφτιαξαν το νόμο … Από τους τίτλους περνάμε με δυσκολία στο περιεχόμενο ...


Ο πατριωτισμός των εμπλεκομένων

Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο του 2011, όλα αυτά τα θέματα θα βρίσκονται υπό συνεχή ανακατανομή. Οι εμπλεκόμενοι, πολιτικοί ιθύνοντες και υπάλληλοι θα πρέπει να δείξουν αυξημένο αίσθημα ευθύνης και πατριωτισμού για να υπάρχει απρόσκοπτη υπηρεσία στους πολίτες. Θα είναι τραγικό στις μέρες που διανύουμε, τις ατέλειες και τα γραφειοκρατικά νεφελώματα του «Καλλικράτη» να τα υποστούν οι πολίτες. Η ανοχή του κόσμου κρέμεται σε μια κλωστή.


Νοσοκομείο Κορίνθου

Και στο νοσοκομείο Κορίνθου υπάρχει ανακατωσούρα. Πολύ φαγωμάρα και λιγούρα. Διαβάζω διάφορες υπερβολές, αλλά δεν είναι και όλα ρόδινα. Δεν μπορεί να προσπαθούν κάποιοι να πείσουν ότι το νοσοκομείο μας είναι το Χέρφιλντ της Ελλάδας ! Όλοι μας, έστω και μια φορά, έχουμε αναγκαστεί να πάμε και δεν είναι όλα καλά. Υπάρχουν και σοβαρές παραλείψεις, και σοβαρές ελλείψεις και πολλές απαράδεκτες συμπεριφορές.


Αν βρεθεί κάνας τρελός

Στο νοσοκομείο Κορίνθου τάξη και απόλυτα εύρυθμη λειτουργία υπάρχει κατά περιόδους και κατά τμήματα. Αν δηλαδή βρεθεί που και που κάνας τρελός διευθυντής και σφίξει τα λουριά, βελτιώνεται η κατάσταση. Τα διοικητικά δρώμενα δεν ενδιαφέρουν τον κόσμο. Όταν φτάσει κάποιος εκεί, το μόνο που τον νοιάζει είναι να εξυπηρετηθεί χωρίς να ταλαιπωρηθεί. Είναι απαράδεκτο να υπάρχει τόσος κόσμος που λέει ότι δεν θέλει να πάει στο νοσοκομείο μας γιατί από την ταλαιπωρία θα υποστεί χειρότερα από αυτά που έχει ήδη …


Τελευταίο προπύργιο η πρόνοια


Στις μέρες που περνάμε και κυρίως σε αυτές που έχουμε μπροστά μας, η πρόνοια θα γίνει το επίκεντρο των πολιτών. Η εξυπηρέτησή τους και η ύπαρξη δομών πρόνοιας θα είναι το προπύργιο ενάντια σε όσα έρχονται. Ο κόσμος θα στραφεί προς την περίθαλψη των ασφαλιστικών του ταμείων και τα νοσοκομεία θα έχουν πολλές υποχρεώσεις για τις οποίες οι εργαζόμενοι πληρώνουν, δεν είναι δωρεάν όπως θέλουν κάποιοι να ισχυρίζονται.


ΙΚΑ και ραντεβού

Όμοια με το νοσοκομείο είναι και η περίπτωση του ΙΚΑ. Οι περισσότεροι εργαζόμενοι της χώρας είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ και στο ΙΚΑ της Κορίνθου η κατάσταση είναι χωρίς υπερβολή απελπιστική. Μέχρι τώρα έχουν περάσει πολλά στο ντούκου και η ανοχή έχει εξελιχθεί σε πανδημία βλακείας. Δεν υπάρχουν τηλεφωνικά ραντεβού και κάποιες φορές κλείνονται ραντεβού σε ορίζοντα 2 και 3 μηνών για ανθρώπους που έχουν σοβαρά προβλήματα. Το θέμα πρέπει να λυθεί εδώ και τώρα.


Οι λάμπες στις κολόνες της ΔΕΗ

Πρόσφατα έμαθα ότι οι λάμπες στις κολόνες της ΔΕΗ είναι αρμοδιότητα των δήμων. Παίρνει δηλαδή ο πολίτης στο δήμο και λέει έχει καεί η τάδε λάμπα, στην τάδε διεύθυνση. Και από εκεί και πέρα … η Σαχάρα ! Ο ελλιπής φωτισμός δεν πρέπει να συγχωρείται στις σύγχρονες πόλεις. Μετά από τη σημείωση του προβλήματος σε 2-3 μέρες το πολύ οι λάμπες θα πρέπει να έχουν αντικατασταθεί. Παρατηρούνται φαινόμενα με λάμπες καμένες (που έχουν σημειωθεί) για 3 και 4 μήνες …


Η ώρα του ομίλου

Η πρώτη κίνηση έγινε. Η ανεξαρτητοποίηση του Γ.Πούρου δείχνει ότι ο όμιλος πήρε μπροστά. Δεν ξέρουμε με τι ταχύτητα έχει αποφασιστεί να γίνονται οι κινήσεις, αλλά σχετικά σύντομα περιμένουμε τα αποκαλυπτήρια. Τώρα θα ρωτήσετε πως συσχετίζεται ο Πούρος με τον όμιλο … Ε, αυτά θα φανούν εν καιρώ. Έχει καταγραφεί ήδη και η πρώτη δημόσια εμφάνιση του ομίλου. Το καταστατικό είναι ήδη έτοιμο. Γι’ αυτό μην ακούτε τις διάφορες αιτιάσεις που λέγονται. Το ζουμί είναι ο όμιλος.


Κουιζ


Τώρα που ο Γιώτης έγινε περιφερειάρχης της οργάνωσης της ΝΔ στην Πελοπόννησο, πως θα απαντήσει σε αυτή την πρόκληση ο Πνευματικός ; Θα ζητήσει την υψηλή επιστασία στο ΠΑΣΟΚ της Πελοποννήσου ; Ή μήπως αρχίζει να αποκτά νόημα το θέμα που προέκυψε με την φήμη που τον ήθελε υποψήφιο για την προεδρία της ΚΕΔΚΕ ;



Από τη "ΣΦΗΚΑ" της Κυριακής 16 Ιανουαρίου 2011
Στήλη Ευχήνορας



You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Τα μικρά σχόλια του Ευχήνορα - Από τη "ΣΦΗΚΑ" της Κυριακής 16/1"