Σοκ και δέος προκαλεί η προεκλογική τοποθέτηση του επικεφαλής της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης Παύλου Παύλου που αποδεικνύεται αληθής ως προς τα κονδύλια που διαχειρίστηκε ο Γιώργος Γκιώνης στην Τουριστική Λουτρακίου Α.Ε. - πρώην ΔΑΕΤ Α.Ε.
Προεκλογικά, οι περισσότεροι θεωρούσαν υπερβολή τους ισχυρισμούς Παύλου Παύλου περί διαχείρισης στην τετραετία εκ μέρους του Γιώργου Γκιώνη € 42 εκατ., όταν ο ίδιος σε μια δωδεκαετία είχε διαχειριστεί € 48 εκατ.!
Η πραγματικότητα, δυστυχώς, για τον τόπο είναι αυτή και οι ισχυρισμοί Παύλου ανταποκρίνονται πλήρως στην πραγματικότητα και αποτυπώνουν πλέον το αδιέξοδο που έχει περιέλθει σήμερα η Τουριστική Λουτρακίου Α.Ε.
Ζητούμενο είναι που πήγαν τόσα χρήματα, γιατί τα έργα που έχουν πραγματοποιηθεί στον τόπο δεν ανταποκρίνονται σε καμία των περιπτώσεων στο κόστος των δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που έχουν κατασπαταληθεί;

Προσπαθούν να διασκεδάσουν την αμείλικτη πραγματικότητα

Αν και τα στελέχη του μορφώματος της «Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης Πολιτών» προφασίζονται ότι λεφτά υπάρχουν στην Τουριστική Λουτρακίου Α.Ε., αυτό είναι μύθευμα για το άμεσο μέλλον, έτσι ώστε να μπορέσει η εταιρεία να ανταποκριθεί των υποχρεώσεών της.
Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά το ποσό των € 500.000 περίπου από ΦΠΑ που είναι και η πραγματικότητα -κι όχι € 1,5 εκατ. που προφασίζεται ο Γιώργος Γκιώνης- δεν πρόκειται να επιστραφούν πριν το τέλος του α΄ εξαμήνου 2012, ενώ η επιχορήγηση του € 1,5 εκατ. προβλέπεται να εισρεύσει στην εταιρεία μετά το τέλος του α΄ τετραμήνου. Όσον αφορά τα παρακρατούμενα περίπου € 2,3 εκατ. (συμπεριλαμβανομένου του £ 1.000.000) από την εμπορική τράπεζα που έχει εκχωρήσει το δάνειο των € 7 εκατ., κανείς αυτή τη στιγμή δεν είναι σε θέση να ισχυρισθεί τι ποσό μπορεί να αποδεσμευθεί για να εισρεύσει στα ταμεία της εταιρείας.
Οι υποχρεώσεις της Τουριστικής Λουτρακίου Α.Ε. είναι άμεσες και επιτακτικές και με ευχολόγια ή υποθέσεις δεν μπορεί να ικανοποιηθεί καμία απαίτηση, πολλώ δε μάλλον όταν πρόκειται είτε για τη μισθοδοσία των εξήντα επτά υπαλλήλων, είτε για διαταγές πληρωμής που μπορεί να εκδώσει ο εργολάβος με τις επιταγές των € 4,5 εκατ.

Απλήρωτοι θα μείνουν οι υπάλληλοι και για τον Ιανουάριο

Με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, η πραγματικότητα είναι ότι η Τουριστική Λουτρακίου Α.Ε. δεν θα μπορέσει να καταβάλλει τη μισθοδοσία των εξήντα επτά υπαλλήλων στο τέλος του Ιανουαρίου, αν δεν δοθεί άμεση λύση με την εμπορική τράπεζα που παρακρατεί τα κεφάλαια της εταιρείας.
Ωστόσο, και να λυθεί το άμεσο πρόβλημα, για την Τουριστική Λουτρακίου Α.Ε., οι οιωνοί με τα υπάρχοντα πάντοτε δεδομένα είναι απογοητευτικοί για τη συνολικότερη τύχη της εταιρείας, λόγω των ζημιών που επιφέρει το Thermal Spa Λουτρακίου.
http://www.loutraki-press.blogspot.com
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΩΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ € 42 ΕΚΑΤ. ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ € 48 ΕΚΑΤ. ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΔΩΔΕΚΑΕΤΙΑ!"