Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας μέσα στα πλαίσια των επισκέψεών του στις υπηρεσίες της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, επισκέφθηκε και το Κέντρο Επιμόρφωσης και Κατάρτισης ( ΚΕΚ), συνοδευόμενος από τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Ν. Πετρόπουλο και συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του ΚΕΚ κ. Κ. Ρωμανό και τους εργαζόμενους.

Μετά την ενημέρωση και την ξενάγηση που τους έγινε στις εγκαταστάσεις του ΚΕΚ, ο κ. Δέδες έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Επισκεφθήκαμε το ΚΕΚ του Νομού Κορινθίας, το ΚΕΚ της παλιάς Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης το οποίο, με βάση τον Καλλικράτη, περιέρχεται στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Πελοποννήσου και είναι χαρά για μας τους Κορίνθιους ότι αυτή τη στιγμή αποτελεί το μοναδικό τέτοιου χαρακτήρα ΚΕΚ, το μοναδικό Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης και Επιμόρφωσης που θα έχει η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Όπως είναι κατανοητό θα υπάρξει αυξημένος ρόλος και αυξημένη ευθύνη στη λειτουργία και τις δραστηριότητές του.
Στη σημερινή συγκυρία το ΚΕΚ έχει να επιτελέσει μια πάρα πολύ σοβαρή δουλειά , ένα αναβαπτισμένο ρόλο σε σχέση με αυτόν που είχε στο παρελθόν.
Στις συνθήκες οικονομικής κρίσης μπορεί να δημιουργήσει επιμορφωτικά προγράμματα που θα απορροφήσουν έναν σημαντικό αριθμό άνεργων νέων της περιοχής μας, αλλά και ευρύτερα της Πελοποννήσου.
Και δεύτερον μπορεί μέσα από στοχευμένες πολιτικές , μέσα από στοχευμένα προγράμματα που θα εφαρμόσουμε, μέσω του ΚΕΚ, να οδηγήσουμε πολλά νέα παιδιά σε επιχειρήσεις που δημιουργούν ,ακόμα και σε αυτή τη συγκυρία, θέσεις εργασίας και δυνατότητες απασχόλησης. Για μας αυτό είναι ένας από τους πρώτους στόχους, ένας από τους στόχους άμεσης προτεραιότητας.
Είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης.
Θα επιδιώξουμε άμεσα την ουσιαστικοποίηση και την αναβάθμιση της λειτουργίας του ΚΕΚ, ώστε να μπορέσουμε να ανακουφίσουμε και να απαλύνουμε τα προβλήματα και τα αδιέξοδα των Κορίνθιων πολιτών στις σημερινές πολύ δύσκολες συνθήκες.
Εκείνο που θέλω να επισημάνω είναι ότι ταυτόχρονα μέσα από το ΚΕΚ θα τροφοδοτήσουμε τις αναπτυξιακές προϋποθέσεις του νομού μας και της Πελοποννήσου».
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Επισκέφθηκε και το Κέντρο Επιμόρφωσης και Κατάρτισης"