Οι φαρμακοποιοί αγνόησαν την προειδοποίηση του υπουργού Υγείας -ότι θα ανοίξει τα φαρμακεία των νοσοκομείων- και συνεδριάζουν εκ νέου εντός της εβδομάδας για να καθορίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεων τους.
Κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία όλη την εβδομάδα στον Πειραιά και Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή στην υπόλοιπη Ελλάδα, σύμφωνα με τις αποφάσεις που έλαβαν οι επιμέρους φαρμακευτικοί σύλλογοι σε όλη τη χώρα. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν εντός της επόμενης εβδομάδας με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοικτά.
«Ζητάμε ριζική αλλαγή των επίμαχων άρθρων του νομοσχεδίου διαφορετικά από την μεθεπόμενη Δευτέρα θα συνεδριάσουμε και θα αποφασίσουμε να προτείνουμε στα μέλη μας κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Επιπλέον, θα προσφύγουμε στη δικαιοσύνη καθώς τα συγκεκριμένα άρθρα είναι αντίθετα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία» δηλώνει στα NEAonline, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, κ. Αμπατζόγλου.
Στη συνεδρίαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου έπεσαν στο τραπέζι οι προτάσεις για πανελλαδική απεργία διαρκείας ή για αναστολή χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους των Ταμείων εκείνων που δεν εξοφλούν αμέσως τις οφειλές τους.
Χθες πάντως, αυστηρό μήνυμα προς τους φαρμακοποιούς έστειλε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, λέγοντας ότι στην περίπτωση που συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, οι ανάγκες των ασφαλισμένων θα καλυφθούν από τα φαρμακεία των δημόσιων νοσοκομείων.
Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Λοβέρδος, απαντώντας σε επερώτηση του ΚΚΕ, για την δημόσια υγεία, «Αν πάνε να μας εκβιάσουν θα το αντιμετωπίσουμε μ’ αυτό τον τρόπο. Θα κινητοποιήσουμε τοπικά δημόσια νοσοκομεία. Να σκεφθούν ότι θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές κάποιων ανθρώπων που στήνονται στην ουρά».
Παράλληλα, ο κ. Λοβέρδος απηύθυνε έκκληση στους φαρμακοποιούς να σταματήσουν την απεργία τους και τους κάλεσε σε διάλογο ενόψει του πολυνομοσχεδίου που ξεκινά την ερχόμενη Τρίτη στη Βουλή.
« Αν χρειαστεί θα αλλάξει και η διατύπωση του νόμου. Δεν θα γίνουν φαρμακεία τα σούπερ μάρκετ. Για εμάς είναι κόκκινη γραμμή. Κρατάνε ζωντανό το πρόβλημα που ήδη έχει λυθεί. Μετά απ’ όλα αυτά δεν επιτρέπεται για θέματα ωραρίου να στήνονται άνθρωποι στην ουρά για να προμηθευτούν τα φάρμακά τους» δεσμεύτηκε προσωπικά ο υπουργός.
Πηγή:ΤΑ ΝΕΑ
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Απειλούν με νέες απεργίες οι φαρμακοποιοί"