Με το νέο Περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη συναντήθηκε τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου το μεσημέρι στα γραφεία της Περιφέρειας στην Τρίπολη ο Δήμαρχος Σικυωνίων κ. Σπυρίδων Σταματόπουλος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Διαφάνειας, Ανάπτυξης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Βαγγέλη Χουσελά.
Κυρίαρχο θέμα της εποικοδομητικής συνάντησης του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου στην οποία παραβρέθηκαν όλοι οι Δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας ήταν η διαχείριση των απορριμμάτων, για το οποίο επισημάνθηκε η ανάγκη άμεσης και οριστικής λύσης.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης οι Αντιπεριφερειάρχες Γιώργος Δέδες και Απόστολος Παπαφωτίου.

Κοινή συνισταμένη των τοποθετήσεων όλων των παρευρισκομένων ήταν η αναγκαιότητα υλοποίησης ενός σχεδίου δράσης που θα δώσει λύση στο πρόβλημα των απορριμμάτων, που απασχολεί σημαντικά τους νέους Καλλικρατικούς Δήμους.
Από την πλευρά του Δήμου Σικυωνίων, Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος τόνισαν:
«Εάν έχει αποφασιστεί όντως από την Πολιτεία να πάμε στην λύση της διαχείρισης των απορριμμάτων μέσω του Β’ Περιφερειακού Σχεδιασμού, θα πρέπει και η Περιφέρεια και οι Δήμοι να συνεργαστούν. Η συνεργασία αποτελεί βασική προϋπόθεση.

Το πρόβλημα χωρίζεται σε δύο φάσεις: Στην πρώτη φάση θα πρέπει να λειτουργήσει και να ενισχυθεί η ανακύκλωση που γίνεται μέχρι σήμερα, καθώς υπάρχουν τεράστια περιθώρια βελτίωσης, ενώ στην δεύτερη φάση θα πρέπει να δοθεί άδεια στο Κ.Δ.Α.Υ. (Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών) που υπάρχει στο Μπολάτι ούτως ώστε να δέχεται τα όποια ανακυκλωμένα, τα οποία σήμερα πηγαίνουν ή στην Τρίπολη ή στον Ασπρόπυργο.

Επιπλέον για την καλύτερη διαχείριση των ανακυκλώσιμων υλικών θα πρέπει να δοθούν περισσότεροι μπλε κάδοι αλλά και ένα νέο απορριμματοφόρο».
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Κάδους και απορριματοφόρο ζήτησε ο Σπύρος Σταματόπουλος..!"