Θα ξεπεράσουμε την κρίση λέει ο Ευάγγελος Βενιζέλος
Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα μπορεί να ξεπεράσει την κρίση, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και την ύφεση «γιατί έχει τεράστιες δυνατότητες» εξέφρασε μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του στο επίσημο δείπνο του επαγγελματικού επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.
Η κυβέρνηση έχει «πλήρη συναίσθηση της κατάστασης», της αγοράς και των προσπαθειών που απαιτούνται για να αναστραφεί το δυσμενές κλίμα, πρόσθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και υπογράμμισε ότι «για το σημείο στο οποίο φτάσαμε, υπάρχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες». Τόνισε όμως ότι από τη μεταπολίτευση, και ιδιαίτερα από το 1994 και μετά, «δόθηκε μια δημοσιονομική μάχη, τιθάσευσης του πληθωρισμού και μείωσης των ελλειμμάτων» για να επιτευχθεί η ένταξη στην ΟΝΕ, που ωστόσο οδήγησε «σε μια δεκαετία εντυπωσιακής, όχι όμως και εκλογικευμένης ανάπτυξης, όπου δεν έβγαλαν χρήματα όχι όσοι δούλευαν με συνέπεια, με τον ιδρώτα τους, αλλά όσοι επιδόθηκαν στον εύκολο πλουτισμό».
«Ο καθένας μπορεί να θυμηθεί από ποιο σημείο και μετά καταγράφεται μια πλήρη απώλεια ελέγχου και από ποιο σημείο και μετά, θα έπρεπε να έχουμε πλήρη συνείδηση του διεθνούς κινδύνου και να αποφασίσουμε μέτρα επώδυνα, τα οποία όταν τα αργείς γίνονται πιο επώδυνα» τόνισε ο υπουργός.
Επιπλέον, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ανέφερε πως για να βγει η χώρα από την κρίση απαιτείται εθνική προσπάθεια, κοινωνική συνοχή, μέτρα ηθικά ισορροπημένα και δίκαιο φορολογικό σύστημα για να πειστεί «ο καταναλωτής και ο επαγγελματίας, ότι το νόμιμο συμφέρει» και στήριξη των αδυνάτων. Επεσήμανε ότι «ακόμη και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα μπορεί να γίνει σε συνθήκες κρίσης» μέσα από κριτήρια «όχι γενικά και οριζόντια, αλλά εξειδικευμένα και ατομικά». Ειδικότερα για τους επαγγελματίες πρόσθεσε ότι «παρά τη δύσκολη συγκυρία, αν αθροίσει κανείς τις εξαγγελίες του ΟΑΕΔ, του ΙΚΑ, του ΥΠΑΝ και τον αναπτυξιακό νόμο υπάρχει πράγματι μια ενδιαφέρουσα δέσμη μέτρων», σε συνδυασμό με τις προσπάθειες που καταβάλλονται και σε πολιτικό επίπεδο για να ενισχυθεί η ρευστότητα στην αγορά.
Να παρθούν άμεσα πρωτοβουλίες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγορά ζήτησε από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, ενώ για την ανάγκη εκπόνησης ενός αναπτυξιακού σχεδίου, με στόχο «την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην αγορά» και τη στήριξη ιδιαίτερα της μικρομεσαίας επιχείρησης έκανε λόγο ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Ζορμπίδης.
Πηγή:newbeast
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Η κυβέρνηση έχει πλήρη συναίσθηση της κατάστασης"