ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΈΡΟΝΤΟΣ
για τη δημιουργία Συλλόγου με την ονομασία
«ΟΜΙΛΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ»
Με έδρα το Λουτράκι Νομού Κορινθίας

Αξιότιμοι κ.κ Συνδημότες,
Εμείς, μια μικρή παρέα φίλων με κοινωνικές ευαισθησίες και πνευματικές ανησυχίες, ξεκινάμε τη δημιουργία ενός ομίλου από φίλους και μέλη, για την κάλυψη των όποιων κενών στην πολιτιστική ζωή της πόλης μας, αλλά και της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής.
Ο όμιλος θα αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, μέσα στις οποίες εντάσσονται ομιλίες, εκδηλώσεις, αλλά και παρεμβάσεις στα δρώμενα της τοπικής, και όχι μόνο, κοινωνίας.
Η θεματολογία των παραπάνω θα άπτεται των ενδιαφερόντων του μέσου πολίτη, του φοιτητή, του επαγγελματία, του δημοσίου υπαλλήλου, του συνταξιούχου …
Όλα τα παραπάνω θα συμβαίνουν με τη συνδρομή ειδικών επιστημόνων ή επαγγελματιών και γενικά ανθρώπων που ασχολούνται με τα επιμέρους θέματα. Σκοπός μας είναι να προσεγγίζουμε, στο μέτρο του δυνατού, τομείς της καθημερινότητας. Μέσα από ομιλίες, διαλέξεις και ανοιχτές συζητήσεις θα επιχειρούμε να δώσουμε λύσεις, να επιλύουμε απορίες ή έστω να ξεκαθαρίζουμε λίγο το τοπίο.
Ένα άλλο θέμα θα είναι η κοινωνία και τα καθημερινά προβλήματα που συσσωρεύονται σ’ αυτή, όπως, για παράδειγμα, η ανεργία, η παιδεία, η οικονομία, κλπ, γιατί και σ’ αυτούς τους χώρους έχουμε τη δυνατότητα και οφείλουμε να κάνουμε παρεμβάσεις με ομιλίες και ενημερώσεις από ανθρώπους που είναι εξειδικευμένοι στα αντικείμενα αυτά και, ως εκ τούτου, διαθέτουν γνώση και εμπειρία.
Μέσα λοιπόν από την ομιλία, μέσα από τον διάλογο και διά του λόγου, θα προσπαθούμε να δώσουμε, ο καθένας με τον τρόπο του και τις δυνατότητές του, θέσεις και απόψεις σε προβλήματα και προβληματισμούς, όπως:
*Η οικονομική και ηθική κρίση στην πατρίδα μας.
*Απάντηση στο βαθύ φιλοσοφικό ερώτημα: ποιος είμαι, από πού έρχομαι και πού πάω.
*Ατομική και κοινωνική ηθική του σήμερα ή όπως αυτή έχει αποτυπωθεί δια μέσου του χρόνου.
*Ιατρική: πρόληψη και διάγνωση με μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας.
*Αρχαία ελληνική μυθολογία και τα διδάγματα που απορρέουν από τη μελέτη της.
*Σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία.
*Ο πολιτισμικός και οικολογικός πλούτος της πατρίδας μας.
*Εργατική τάξη και κοινωνική αδικία.
*Δημιουργική αξιοποίηση του εργατικού, τεχνικού και επαγγελματικού, γενικά, δυναμικού της περιοχής μας.
*Πράσινη ενέργεια και οικονομία.
*Η τέχνη στην εποχή μας.
*Εκλαϊκευμένη αστρονομία και κοσμογραφία, και
άλλα τόσα πολλά που απασχολούν το σύγχρονο άνθρωπο.

Αξιότιμοι και φίλοι κ.κ Συνδημότες,
Ο όμιλός μας θα είναι στελεχωμένος με ανθρώπους όλων των ηλικιών και μορφωτικού επιπέδου που ζουν, εργάζονται και δημιουργούν στην πόλη μας, αλλά και πέρα και έξω απ’ αυτή.
Εννοείται πως θα είμαστε εκούσια αποστασιοποιημένοι από κάθε είδους προκαταλήψεις, αδιαφανή οικονομικά συμφέροντα, κομματικές τοποθετήσεις, μισαλλοδοξίες και δογματισμούς.
Ο όμιλος θα στηρίζει, θα προβάλει και θα ενισχύει έμπρακτα το όποιο δημιουργικό και ωφέλιμο έργο του κάθε ελεύθερα σκεπτόμενου και δημιουργικού πολίτη.
Τα μέλη του ομίλου θα είναι ισότιμα και θα απολαμβάνουν του σεβασμού όλων μας, καθόσον μέσα σε κλίμα ελεύθερης έκφρασης και αμοιβαίας κατανόησης και αναγνώρισης θα επιδιώκουμε όλοι μαζί – συλλογικά – την αναβάθμιση του επιπέδου της ζωής μας, κοινωνικά και πνευματικά.
Για επικοινωνία μαζί μας:
Γιάννης Θ. Σιανούδης 6948 575552
e-mail: ithsian@in.gr
ithsian65@gmail.com
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Ιδρύουν όμιλο προβληματισμού στο Λουτράκι..!"