Έχει παγιωθεί τον τελευταίο χρόνο ως επικοινωνιακή τακτική της κυβέρνησης η χρήση πολιτικών πυροτεχνημάτων, προκειμένου να στρέψει την προσοχή του κόσμου μακριά από το οτιδήποτε θεωρεί ότι δεν ευνοεί το μικροκομματισμό της.

Ένα τέτοιο πυροτέχνημα με αρκετό (ελπίζει) κρότο και λάμψη είναι και το προσχέδιο για ένα νέο νόμο «περί ευθύνης υπουργών» που έφερε στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Δεν είναι καθόλου τυχαίος ο χρόνος που επιλέγει να διασκορπίσει στην κοινή γνώμη το πυροτέχνημα της . Μια μέρα πριν την έκδοση του πορίσματος για τη «Siemens» ! Οι σκοπιμότητές από τους χειριστές της διαχείρισης και τους κατασκευαστές της χειραγώγησης είναι φανερές.

Κύμβαλα αλαλάζοντα προκειμένου η προσοχή των πολιτών να στραφεί μακριά από ένα κατ’ εξοχήν πράσινο σκάνδαλο.

Πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι ο ισχύων νόμος για την ευθύνη υπουργών είναι «κοπής και ραφής» ΠΑΣΟΚ!

Διαμορφώθηκε από τον εκ των εμπνευστών της συνταγματικής αναθεώρησης κ.Ευάγγελο Βενιζέλο και ο σχετικός νόμος φέρει ΚΑΙ την υπογραφή του σημερινού Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου.

Συντάχθηκε με πυξίδα την πλήρη προστασία των υπουργών του ΠΑΣΟΚ εν όψει – τότε- της εκλογικής ήττας τους.

Δικαίως θα αναρωτηθούν οι πολίτες αυτής της χώρας πως είναι δυνατόν να έρχονται σήμερα οι «προ του κατακλυσμού τρώγοντες και πίνοντες, γαμούντες και εκγαμίζοντες,» ((Ματθ. κδ’, 37-39) και να παρουσιάζονται ως «Μωραί παρθένοι…»;

Δικαίως ο ελληνικός λαός θα αναφωνήσει «Ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί...», όπου ένα ζήτημα σοβαρότατο, το οποίο ταλανίζει τον ελληνικό λαό χρόνια τώρα , το θέτετε κάτω από το μικροκομματικό μανδύα και το χρησιμοποιείται alacarte, γνωρίζοντες ότι ουσιώδεις αλλαγές στο νόμο προϋποθέτουν Συνταγματική Αναθεώρηση και έτσι οι όποιες εξαγγελίες του κ. Καστανίδη δεν έχουν στην ουσία καμία πρακτική αξία.

Η κυβέρνηση γνωρίζει καλώς ότι το πυροτέχνημα της παράτασης της πενταετία παραγραφής για τα πολιτικά πρόσωπα αντιβαίνει του Συντάγματος.

Εν κατακλείδι, γνωρίζει ότι σε κάθε περίπτωση, τα ζητήματα αυτά απαιτούν διακομματική συνεννόηση, την οποία έμπρακτα έχει προσφέρει ο Αντώνης Σαμαράς με τη σχετική πρότασή του στη σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το Δεκέμβριο του 2009.

Τότε ο πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί , αλλά επί ένα χρόνο τώρα δεν έκανε απολύτως τίποτα. Και σήμερα οι Αρχιερείς του νόμου περί ευθύνης υπουργών διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους. Υποκρισία!


Πηγή : Politis-gr.com
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Το πυροτέχνημα «περί ευθύνης υπουργών»"