Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, συναντήθηκε την Τρίτη με τον Αρμένιο ομόλογό του Σερζ Σαργκιζιάν.

Ο Κάρολος Παπούλιας μιλώντας στον Αρμένιο πρόεδρο Σερζ Σαρκιζιάν τόνισε: "Κατακρεουργηθήκαμε από τον ίδιο βάρβαρο". Επίσης ευχήθηκε η Άγκυρα να ανταποκριθεί στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για την οικοδόμηση μιας νέας σχέσης.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ακόμη ότι αν η Ελλάδα δεν είχε "το οικονομικό βάρος της ισορροπίας των εξοπλισμών, δεν θα είχε ανάγκη το ΔΝΤ" και συνέχισε: "Δίνουμε τα περισσότερα χρήματα από όλους τους συμμάχους μας στους εξοπλισμούς και αυτό είναι άδικο για έναν ειρηνικό λαό. Ελπίζουμε όμως".

Από την πλευρά του ο κ. Σαρκιζιάν αναφέρθηκε και αυτός στην Τουρκία, κάνοντας λόγο για "δύσκολους γείτονες και δύσκολα προβλήματα", για γείτονες οι οποίοι "συνεχίζουν να ομιλούν με τον τόνο της θέσης ισχύος, συνεχίζουν, όπως πάντα, να διεκδικούν τα πάντα και πάρα πολύ γρήγορα μάλιστα".

Στις αδυναμίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι οποίες αναδείχθηκαν από την δημοσιονομική κρίση, στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, στο Κυπριακό, αλλά και στο ζήτημα του Ναγκόρνο Καραμπάχ αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, προσφωνώντας τον Αρμένιο ομόλογό του Σερζ Σαργκιζιάν κατά το επίσημο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του.

Ο κ. Παπούλιας αναφερόμενος στην Τουρκία τόνισε ότι "είναι απαράδεκτο για μια χώρα που επιδιώκει να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κλείνει τα σύνορα και να δημιουργεί συνθήκες αποκλεισμού και οικονομικής ασφυξίας".

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε λόγο για πρόβλημα εισβολής και κατοχής, το οποίο, σημείωσε, αποτελεί ουσιαστικό εμπόδιο στις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία.

Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας απέδωσε για μία ακόμη φορά ευθύνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο πρόεδρος της Αρμενίας αναφέρθηκε εκτενώς στους μακραίωνους δεσμούς φιλίας του αρμενικού με τον ελληνικό λαό και χαρακτήρισε την επίσκεψή του στην Αθήνα βάση για την δυναμική ανάπτυξη μιας πολύπλευρης διμερούς συνεργασίας.


Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Σαργκιζιάν : "Κατακρεουργηθήκαμε από τον ίδιο βάρβαρο""