Λίγες μόλις μέρες έχουν περάσει απο την στιγμή που ο Σπύρος Σταματόπουλος εγκαταστήθηκε και επίσημα στο γραφείο του στο δημαρχείο.
Αγνωστος στους περισσότερους ο νέος δήμαρχος της Συκιώνας έδωσε την πρώτη συνεντευξή του στην “Σφήκα”.
Είναι φυσικό τα ερωτήματα μας να αφορούν τις πρώτες σκέψεις και τα πρώτα αισθήματα που κυριαρχούν σε μία περίοδο που ακόμα ψάχνει να βρεί τα βήματα για να οργανωθεί ο δύσκολος Καλλικρατικός δήμος..!

Ερ: Κε Σταματόπουλε, γνωρίζουμε όλοι ότι οι Καλλικρατικοί Δήμοι βρίσκονται αντιμέτωποι με χρόνια προβλήματα. Είστε αισιόδοξος για την πορεία του νέου Δήμου Σικυωνίων;
Απ: Είναι γεγονός ότι τα προβλήματα χρονίζουν πολλές τετραετίες και βεβαίως τα προβλήματα δεν τελειώνουν ποτέ.
Όμως πιστεύω ότι σταδιακά θα μπορέσουμε να δώσουμε λύσεις. Θα εξετάσουμε ξεχωριστά όλα τα προβλήματα και ανάλογα θα πράξουμε ιεραρχώντας τα κατά προτεραιότητα.

Ερ: Τι βρίσκεται στην κορυφή της πυραμίδας των προσδοκιών σας;

Απ: Όπως είπαμε και προεκλογικά, η ισόρροπη ανάπτυξη ολόκληρου του νέου Δήμου Σικυωνίων αποτελεί την πυξίδα μας.
Επιλέξαμε να υπηρετήσουμε τον τόπο μας με αρωγό την τεχνογνωσία μας, οδηγό το πρόγραμμά μας και συνοδοιπόρους τους συνδημότες μας, που έχει πολύ μεγάλη σημασία για εμάς να τους ενεργοποιήσουμε, να έχουμε έναν ειλικρινή, συνεχή, γόνιμο και δημοκρατικό διάλογο ώστε να είμαστε σωστότεροι και αποτελεσματικότεροι.
Με ειλικρίνεια, μεθοδικότητα και σωστό σχεδιασμό θα καταφέρουμε να κάνουμε το νέο Καλλικρατικό Δήμο σημείο αναφοράς και τόπο προορισμού για κάθε επισκέπτη.

Ερ: Πιστεύετε ότι το 2011, ο πρώτος χρόνος εφαρμογής του «Καλλικράτη» αποτελεί για εσάς μια μεγάλη πρόκληση για την ουσιαστική λειτουργία του διευρυμένου Δήμου;

Απ: Ο «Καλλικράτης» είναι από μόνος του μια πρόκληση. Σε αυτή την πρόκληση θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε με επιτυχία.
Στόχος μου είναι τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου να υπηρετήσουμε το Δήμο μας με υψηλό αίσθημα ευθύνης, συνέπειας, ειλικρίνειας και κοινωνικής ευαισθησίας απέναντι στους συνδημότες μας.
Τίποτα δεν πετυχαίνεται εύκολα.
Γνωρίζουμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε πλήθος δυσκολιών.
Οι αλλαγές που επιφέρει ο Καλλικράτης απαιτεί ένα χρονικό διάστημα προσαρμογής. Ωστόσο, θα δουλέψουμε ώστε να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας και να κάνουμε κινήσεις που θα τονώσουν την εμπορική και οικονομική κίνηση μέσα στο δήμο μας.

Ερ: Η εμπιστοσύνη που σας δείχνουν καθημερινά οι συνδημότες σας είναι εμφανής καθότι πολλοί έρχονται καθημερινά στο Δήμο μόνο και μόνο για να σας ευχηθούν Καλή επιτυχία.
Ποιο στοιχείο του χαρακτήρα σας πιστεύετε ότι έχει συμβάλλει σε αυτή την σχέση εμπιστοσύνης;

Απ: Η συμμετοχή μου στα κοινά μέχρι σήμερα χαρακτηρίζεται από διαφάνεια , ήθος, εντιμότητα και αγωνιστικότητα.
Αυτή η πορεία θεωρώ ότι ήταν εκείνη που με καταξίωσε στα μάτια των συνδημοτών μας.
Μοναδικός στόχος μου και μέλημά μου είναι να είμαι χρήσιμος στον τόπο μου και πάντα προσπαθώ γι’ αυτό.
Παραλαμβάνω το Δήμο σε μια δύσκολη εποχή όπου η οικονομική συγκυρία δυσκολεύει το έργο μας.
Τρεις πρώην Καποδιστριακοί Δήμοι οι οποίοι συνενώθηκαν με τον «Καλλικράτη» και δημιούργησαν το νέο Δήμο Σικυωνίων , πρέπει να μπορέσουν να λειτουργήσουν σαν ένας ενιαίος Δήμος προς το καλό των δημοτών μας.
Προς αυτή την κατεύθυνση υπόσχομαι ότι θα δουλέψω όσο χρειάζεται, μαζί με τους συνεργάτες μου δημοτικούς συμβούλους, τους αντιδημάρχους αλλά και το στελεχιακό δυναμικό του Δήμου για το καλό του τόπου μας.
Με την ευκαιρία που μου δίνετε, θέλω να ευχηθώ σε όλους τους συνδημότες μας το 2011 να είναι μια χαρούμενη και δημιουργική χρονιά, με υγεία και προκοπή.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Η αποκλειστική συνέντευξη του Σπύρου Σταματόπουλου στην ΣΦΗΚΑ"