Η συνάντηση με τον πρωθυπουργό Φ. Φιγιόν, επισήμως έγινε για θέματα μετανάστευσης, για τις οικονομικές εξελίξεις αλλά και για… τις διμερείς σχέσεις όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά.
Ποιες είναι οι διμερείς σχέσεις μας με τη Γαλλία; Μα φυσικά τα όπλα που πρέπει να αγοράσουμε από τους Γάλλους (και φυσικά από τους Γερμανούς). Μας δανείζουν, μας οδηγούν στην χρεοκοπία, μας ξαναβάζουν στη λογική του νέου δανείου από το 2013 και παράλληλα μας πουλάνε και τα όπλα τους. Προφανώς, λοιπόν, ο κ. Παπανδρέου δέχθηκε πιέσεις για να αγοράσει η Ελλάδα όπλα από το γαλλικό πανέρι. Πριν ένα χρόνο που είχε ξαναπάει στο Παρίσι επιβεβαίωσε την αγορά 4+2 φρεγατών τύπου Φρεμ που κοστίζουν πάνω από 3 δισ. ευρώ. Προφανώς στις νέες συναντήσεις του έκλεισε οριστικά τοdeal και ποιος ξέρει τι άλλο, αεροπλάνα ή άλλα όπλα.
Οι αριθμοί λένε όλη την αλήθεια: Η Ελλάδα είναι 5η στον κόσμο σε αγορές όπλων και αγοράζει πάνω από τον μισό οπλισμό της από την Γαλλία και την Γερμανία
Μέσα σε 35 χρόνια η Ελλάδα αγόρασε από τη Γαλλία όπλα αξίας άνω των 4 δισ. δολαρίων σε σταθερές τιμές του 1990. Φαντάζεστε στις σημερινές τιμές τι σημαίνει αυτό.
Η Ελλάδα την ίδια περίοδο αγόρασε μόνο από ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία, όπλα αξίας 24 δισ. δολαρίων σε σταθερές τιμές 1990. Ολόκληρο το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν (ΑΕΠ) της Ελλάδας εκείνη τη χρονιά ήταν της τάξης των 70 δισ. δολαρίων. Δηλαδή τα 24 δισ. ευρώ αντιστοιχούν στο ένα τρίτο του ετήσιου ΑΕΠ. Με ενσωματωμένο τον πληθωρισμό, συναλλαγματικές ισοτιμίες και τόκους, το ποσό σήμερα θα ξεπερνούσε τα 300 δισ. ευρώ.
Κατά τα άλλα, Παπανδρέου και Φιγιόν μίλησαν περί ανέμων και υδάτων. Για οικονομική διακυβέρνηση, για πράσινη ανάπτυξη, για υποδομές, συγκοινωνίες, έργα κ.λπ.
«Οι σχέσεις μας είναι άριστες», είπε ο κ. Παπανδρέου. «Η Γαλλία μας έχει στηρίξει στην ΕΕ για τη δημιουργία του μηχανισμού που ήταν βασική επιλογή για να πάρουμε τον απαραίτητο χρόνο ώστε να κάνουμε τις αλλαγές και να γίνουμε και εμείς βιώσιμοι, ανταγωνιστικοί και με ευημερία».
Η έκπληξη πάντως ήρθε από τον Γάλλο υπουργό Βιομηχανίας, Ερικ Μπεσόν ο οποίος χαρακτήρισε τον Γ. Παπανδρέου διάδοχο της Μέρκελ και του Μπλερ. Τώρα αυτό για καλό το είπε; Είναι τίτλος τιμής για κάποιον να θεωρείται διάδοχος δύο πολιτικών που διέλυσαν την Ευρώπη και ειδικά ο Μπλερ και τη χώρα του; Αραγε να κατάλαβε ο κ. Παπανδρέου τι του είπαν;
Πηγή : Antinews.gr
0 Response to "Είχε και όπλα το μενού;"