'Οσοι είχαν αποσύρει τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες και τα είχαν κρύψει ακόμα και σε σεντούκια ή σε άλλες κρυψώνες του σπιτιού φαίνεται οτι άρχισαν να αισθάνονται πιο ασφαλείς μετά τη συμφωνία των Βρυξελλών και ενεργοποίησαν και πάλι τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τραπεζικών στελεχών, μέσα σε δύο ημέρες στις τράπεζες έχει κατατεθεί εκ νέου περίπου μισό δισεκατομμύριο ευρώ.

Πρόκειται κυρίως για ποσά που κρατούσαν στο σπίτι τους όσοι είχαν πιστέψει τα καταστροφολογικά σενάρια περί στάσης πληρωμών ή ακόμα και επιστροφής στη δραχμή, τα οποία αναφύονταν με κάθε ευκαιρία πριν από τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής.

Από την περασμένη Παρασκευή, μετά τις κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις των κορυφαίων τις Ευρώπης για την ασφάλεια του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και τις προτροπές του υπουργού Οικονομικών Ευάγγ. Βενιζέλου («φέρτε πίσω τα λεφτά στις τράπεζες, είναι ίσως οι πιο ασφαλείς της Ευρώπης», είπε) σταμάτησαν οι εκροές καταθέσεων και στη συνέχεια η εικόνα άρχισε να αντιστρέφεται.

Βέβαια, από τις τράπεζες έχουν φύγει τους τελευταίους μήνες πάνω από 50 δισ.

Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβληθεί φόρος 10% - 15% επί του κεφαλαίου για όσους έχουν τα χρήματά τους σε τράπεζες του εξωτερικού εφόσον οι κάτοχοί τους θέλουν να αποφύγουν περιπέτειες με την Εφορία. Σε αντίθετη περίπτωση, θα γίνονται έλεγχοι που θα αφορούν το νόμιμο της κατοχής των κεφαλαίων, με πόθεν έσχες, αλλά και το κατά πόσον έχουν δηλωθεί και φορολογηθεί οι τόκοι των καταθέσεων.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Μισό δισ ευρώ επέστρεψε σε 2 ημέρες στις τράπεζες"