ΝΕΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΗΜΕΝΤΙ

24.7.11 Αναρτήθηκε από diogenis

Μετά από το κλείσιμο του Δημοτικού Σχολείου Κλημεντίου, μετά από το κλείσιμο της Παιδικής Κατασκήνωσης Κλημεντίου ήρθε και το τελειωτικό χτύπημα για την τοπική κοινωνία. Σύμφωνα με έγγραφο του Υπουργείου Παιδίας, δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, με ημερομηνία 22/07/2011, αναστέλλεται η λειτουργία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Σικυωνίων που έχει έδρα στο Κλημέντι.
Το ΚΠΕ Σικυωνίων που ιδρύθηκε το 2008 μετά από πολυετείς προσπάθειες, ξεκίνησε την λειτουργία του το 2009 και εγκαινιάστηκε πανηγυρικά από τον σημερινό Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Π. Μπεγλίτη αναστέλλει την λειτουργία του. Η επίσημη αιτιολογία του Υπουργείου είναι ότι αυτό συμβαίνει λόγω "οργανωτικών αδυναμιών" του εν' λόγω ΚΠΕ καθώς και άλλων 9 πανελλαδικά.
Να θυμίσουμε ότι το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Σικυωνίων στα δύο χρόνια λειτουργίας του έχει φιλοξενήσει πάνω από 1.400 μαθητές από όλη την Ελλάδα και έχει διοργανώσει προγράμματα, ημερίδες, εκδηλώσεις, σεμινάρια με επίκεντρο την ευαισθητοποίηση των νέων κυρίως ανθρώπων πάνω σε περιβαλλοντικά θέματα.
Είναι πλήρως εξοπλισμένο τόσο με εξοπλισμό γραφείων, όσο και με ηλεκτρονικό εξοπλισμό και η λειτουργία του είναι κατά το μεγαλύτερο ποσοστό χρηματοδοτούμενη από Ευρωπαϊκά κονδύλια (ΕΣΠΑ).
Είναι κρίμα στη σημερινή εποχή που η Περιβαλλοντική ευαισθησία και η Αειφόρος Ανάπτυξη θα πρέπει να αποτελούν βασική προτεραιότητα ολόκληρης της κοινωνίας μας, να κλείνουν τα σχολεία που θα εκπαιδεύσουν τα νέα παιδιά πάνω σε αυτά τα θέματα. Ελπίζουμε πως το θέμα θα επανεξετασθεί από το αρμόδιο Υπουργείο και πως θα επικρατήσει η σύνεση και η λογική.

Δ. Σπηλιώτης
Πρόεδρος Δ.Δ. Κλημεντίου
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "ΝΕΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΗΜΕΝΤΙ"