Εγινε χθές η συνάντηση των ιδιοκτητών ταξί με τον υπουργό Υποδομών Γιάννη Ραγκούση. Το κλίμα ήταν βαρύ μετά τα έκτροπα που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες και την άρνηση του υπουργείου να βάλει νερό στο κρασί του.

Μία ώρα μετά το τέλος των διαπραγματεύσεων ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θ. Λυμπερόπουλος, τόνισε ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν, αφού δεν υπήρξε συμφωνία.

"Ο υπουργός έδειξε διάθεση για διάλογο, αλλά χωρίς να δεσμευθεί σε τίποτα, βάζοντας διάρκεια χρόνου που είναι πολύ μακριά από εμάς" είπε ο κ. Λυμπερόπουλος.

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, τόνισε ότι οι αυτοκινητιστές είχαν τρία αιτήματα:

Πρώτον: Η πληθυσμιακή αναλογία

Δεύτερον: Να μην παραχωρηθεί έργο σε αυτούς που προηγήθηκαν από τα ταξί

Τρίτον: Να πάψει η πολιτεία να εκθέτει τους ιδιοκτήτες ότι υπάρχουν μαύρα λεφτά στις μεταβιβάσεις.

"Ο υπουργός δεν μας έδωσε καμιά απάντηση. Μέχρι να πάρουμε κάποιες δεσμεύσεις συνεχίζουμε τον αγώνα" είπε ο κ. Λυμπερόπουλος.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ έκανε και έκκληση για να αποφευχθούν τα έκτροπα, ώστε να μην αμαυρωθούν οι κινητοποιήσεις του κλάδου.

"Κάνω έκκληση προς κάθε συνάδελφο. Επεισόδια ή παρεκτροπές είναι εκτός λογικής του κλάδου. Δίνουμε τον αγώνα με σεβασμό στον πολίτη. Ο κλάδος είναι διατεθειμένος να φτάσει μέχρι το τέλος γιατί ξέρει ότι δεν έχει αύριο" κατέληξε.

Η συνάντηση του κ. Ραγκούση με την αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί και Αγοραίων, την αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ) και το Σωματείο των Οδηγών Ταξί κράτησε περίπου δύο ώρες.

Περίπου 1000 ταξί παρατάχθηκαν από το πρωί στην Θεσσαλονίκη, περιμένοντας τα αποτελέσματα της συνάντησης και προειδοποιώντας με αιφνιδιαστικές κινήσεις, μπλόκα και κινητοποιήσεις διαρκείας.

Ένταση πριν το ραντεβού

Πριν από τη συνάντηση ο κ.Λυμπερόπουλος φανερά εκνευρισμένος δήλωσε ότι θα αποχωρήσει σε ένδειξη διαμαρτυρίας, καθώς η συνάντηση άρχισε με καθυστέρηση 40 λεπτών από το προγραμματισμένο ραντεβού.

Ο κ.Λυμπερόπουλος εκτίμησε ότι η καθυστέρηση αυτή ήταν εσκεμμένη, ώστε να ολοκληρωθεί η ομιλία του πρωθυπουργού στην Άρτα και να μην κινητοποιηθούν οι ταξιτζήδες αφού δεν θα γνώριζαν το αποτέλεσμα της συνάντησής του με τον υπουργό.

"Δεν μπορεί να παίζει μαζί μας ο κ.Ραγκούσης", τόνισε ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, ο οποίος τελικά πήρε μέρος στη συνάντηση έστω και με καθυστέρηση, η οποία οφείλετο στην μεγαλύτερη διάρκεια της συνομιλίας που είχε ο υπουργός με αντιπροσωπεία του ΣΕΤΕ.

Η συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες έγινε με παρέμβαση του πρωθυπουργού. Συγκεκριμένα οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές είχαν στείλει την Τετάρτη φαξ στο πρωθυπουργικό γραφείο, ζητώντας συνάντηση με τον κ.Παπανδρέου.

Το πρωθυπουργικό γραφείο τούς απάντησε να στείλουν ανάλογη επιστολή στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών όπως και έγινε, με αποτέλεσμα να κλειστεί το σημερινό ραντεβού.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Συνεχίζεται η απεργία των ιδιοκτητών Ταξί"