Συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες αποχαιρέτησαν τον μεγάλο Έλληνα σκηνοθέτη, Μιχάλη Κακογιάννη, στον Ναό Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην Αθήνα.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησαν η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, και η γγ του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη. «Σήμερα αποχαιρετούμε έναν από τους μεγαλύτερους δημιουργούς του πλανήτη, έναν άνθρωπο που έσπασε τα σύνορα της χώρας και έφερε τον ελληνικό πολιτισμό στα πέρατα του κόσμου, μέσα από το έργο του στον κινηματογράφο, στο θέατρο και την όπερα. Κινούμενος με τη δύναμη του Ζορμπά, που τον έκανε ταυτότητα του Ελληνα σε παγκόσμιο επίπεδο δήλωσε η υπουργός Παιδείας.

«Φίλο» και «σοφό σύμβουλο», χαρακτήρισε τον εκλιπόντα, στον επικήδειο που εκφώνησε, η Λ. Μενδώνη και τόνισε: «Ο Μιχάλης Κακογιάννης διέθετε μία εκρηκτική ισιοσυγκρασία, έναν πληθωρικό δυναμισμό, ένα μυαλό ανήσυχο και ανύστακτο, μία κοινωνική πολιτική και πολιτιστική ευαισθησία πρωτόγνωρη».

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γιώργος Πεταλωτής, παρών και ο ίδιος στον αποχαιρετισμό του σκηνοθέτη, δήλωσε: «Είχα τη μεγάλη τιμή να γνωρίσω από κοντά τον Μιχάλη Κακογιάννη. Σήμερα, τιμούμε έναν άνθρωπο, ο οποίος απλά μεγαλούργησε στον ελληνικό κινηματογράφο, αλλά συνέβαλε πάρα πολύ και θα συνεισφέρει διαχρονικά στη διαμόρφωση της αισθητικής μας».

Παρόντες στο Άγιο Διονύσιο ήταν, μεταξύ άλλων, οι Ντόρα Μπακογιάννη, Βάσω Παπανδρέου, Γρηγόρης Ψαριανός, Μίκης Θεοδωράκης, Γρηγόρης Βαλτινός, Κάτια Δανδουλάκη, Μανούσος Μανουσάκης και Δημήτρης Παπαϊωάννου.

Μετά τη νεκρώσιμη ακολουθία ακολούθησε η ταφή του εκλιπόντος, που έγινε, όπως επιθυμούσε ο σκηνοθέτης, στον περίβολο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.


Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Τελευταίο αντίο στον Μιχάλη Κακογιάννη"