"Απαλλάχθηκε ο ελληνικός λαός από τον βραχνά της χρεοκοπίας" και "τώρα μπορούμε να ατενίσουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία", δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης στη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου.

"Ζούμε τη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων δεκαετιών, αλλά καταφέραμε ισχυρές συνθήκες ασφάλειας",υπογράμμισε και πρόσθεσε: "καταστήσαμε το πρόβλημα του χρέους διαχειρίσιμο. Έδωσα τον αγώνα με αυταπάρνηση, με κριτική δυσανάλογη για τη δική μου ευθύνη".

Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι εμείς, ως Ελλάδα κάνουμε τη δουλειά μας, κάνουμε θυσίες, οι οποίες δεν μπορεί να είναι έρμαιο των αγορών ούτε της αναποφασιστικότητας της Ευρώπης και στη βάση αυτή διαπραγματεύθηκε χθες και το προηγούμενο διάστημα.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στην αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία, όπως είπε, έχασε την ιστορική ευκαιρία να συμμετέχει στην προσπάθεια του ελληνικού λαού για την έξοδο από την κρίση. Επέλεξε την εξέδρα, από τη μάχη και ποντάρισε στην αποτυχία της χώρας, τόνισε χαρακτηριστικά.

Την Τετάρτη ενημέρωση της Βουλής

Το πρωί της Τετάρτης θα διεξαχθεί στη Βουλή η "μίνι" προ ημερησίας διάταξης συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, για να ενημερωθεί από τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου η Εθνική Αντιπροσωπεία για τα αποτελέσματα της συνόδου κουφής των χωρών της ευρωζώνης.

Νωρίτερα, για τον ίδιο λόγο, θα συγκληθεί (9.30 μμ) η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.


Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Γ. Παπανδρέου: "Καταστήσαμε το πρόβλημα του χρέους διαχειρίσιμο""